Korona vaikuttaa penkkareihin ja siirtää wanhojen tanssit keväälle – Vappu-Wanhat suosiossa

Tanssipukujen helmat eivät tänäkään vuonna heilahtele Nurmijärvellä perinteisesti penkkareiden jälkeisenä päivänä. Wanhojen tanssit olisi tanssittu 11. helmikuuta, mutta koronatilanteen vuoksi lukiot ovat joutuneet muuttamaan suunnitelmiaan.

Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan Arkadian yhteislyseon lukiossa wanhojen tansseja vietetään Vappu-Wanhojen merkeissä vapun aatonaattona 29. huhtikuuta.

– Wanhojen tanssit herättävät paljon tunteita, koska niihin panostetaan niin paljon. Eikä tässä uskalla luvata millainen huhtikuunkaan tilanne on. Näiden kahden koronavuoden aikana on oppinut sen, kuinka nopeasti tilanteet muuttuvat, Arkadian lukion rehtori Akseli Salmi sanoo.

Nurmijärven lukion Rajamäen toimipisteessä on päädytty rehtori Heidi Handolin-Kiilon mukaan samaan päivämäärään kuin Arkadiassakin. Kirkonkylän toimipisteessä tilaisuus pyritään järjestämään jo 8. huhtikuuta.

– Penkkareiden osalta abeilla on harkinnassa, millainen heidän osuutensa voisi niissä olla. Ainakaan koulun sisällä ei voida pitää mitään yhteistilaisuutta. Abi-video on kuitenkin tulossa, mutta muut terveysturvalliset kuviot ovat vielä harkinnassa, Salmi kertoo.

Hänen mukaansa Arkadian lukiossa on toimittu Keusoten ohjeistuksen pohjalta. Penkkareiden osalta niissä korostetaan terveysturvallisuutta. Wanhojen tansseja suositeltiin siirtämään pidemmälle kevääseen.

– Kirkonkylän toimipisteen opiskelijat haluavat järjestää penkkarit vasta ylioppilaskirjoitusten jälkeen. Rajamäellä toiveena taas on penkkareiden järjestäminen pienimuotoisena, koronaturvallisena ja oppilaitoksen omana tilaisuutena 10. helmikuuta, Handolin-Kiilo kertoo.

Penkkariajelun toteutumisesta ei tässä vaiheessa ole tietoa. Korona siirsi myös vuoden 2021 wanhojen tansseja ja penkkareita.

Arkadian lukiossa on tänä keväänä 129 abiturienttia. Luvussa ovat mukana vain kolmannen vuosikurssin opiskelijat.

Nurmijärven lukion Kirkonkylän toimipisteessä abiturientteja on 95 ja Rajamäen toimipisteessä 45. Nurmijärven lukion luvuissa ovat mukana myös neljännen vuosikurssin opiskelijat.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut