Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vanhat konkarit Peltonen ja Perttu kahmivat jo ennakkoääniä satamäärin – "Työhevosia tarvitaan, kun uusi sote aloittaa"

Järvenpään kaupunginhallituksen entinen puheenjohtaja Helinä Perttu, 51, (kok.) iloitsi äänimäärästään (226) heti ennakkoäänten varmistuttua, mutta totesi tyynesti, että täytyy katsoa loppuun asti, millaiseksi äänisaalis muodostuu.

– Näyttää hyvältä, mutta jännitän kaikissa vaaleissa aina tulosta, koska se on erikoinen tilanne, julkinen arvostelu, johon on itse ryhtynyt, hän sanoo.

Viime kesän kuntavaaleissa hän ei asettunut lainkaan ehdolle.

Äänestäjät eivät Perttua pienen vaalitauon jälkeen olleet kuitenkaan unohtaneet. Kartanon koulun pitkäaikainen rehtori aikoo uutena valtuutettuna perehtyä etenkin nuorten hyvinvointiin ja sote-alaa vaivaavaan työvoimapulaan.

Järvenpään kaupunginhallituksen nykyinen puheenjohtaja Eemeli Peltonen, 27, (sd.) on nuoresta iästään huolimatta jo useiden vaalien konkari, joka edelliskaudella toimi kaupunginvaltuuston puheenjohtajana Järvenpäässä.

Kun ennakkoäänien tulos selvisi, Peltosella oli kasassa yli 300 ääntä.

– Nöyräksi se vetää, kiitos luottamuksesta kuuluu äänestäjille, sanoo Peltonen ja myöntää jännittäneensä tulosta, kun kyseessä olivat aivan uudet ja erilaiset vaalit.

Peltonen työskentelee viestinnän asiantuntijana ammattiliitossa. Hän uskoo, että uudessa aluevaltuustossa riittää työsarkaa erityisesti lähipalveluiden turvaamisessa ja vanhustenhoidossa.

– Perusasiat on saatava kuntoon, että kuntalaiset saavat aikoja lääkäriin, hoitojonoja puretaan ja ikääntyvän vanhusväestön asiat huomioidaan paremmin, hän summaa tulevia haasteita.