Aluevaalit 2022 | Matti Vanhanen: "Oli ilo huomata, että olen saanut ääniä myös Nurmijärven ulkopuolelta"

Keski-Uudenmaan ennakkoäänien ääniharava, nurmijärveläinen kansanedustaja Matti Vanhanen (kesk) on omaan ja erityisesti puolueensa valtakunnalliseen kannatukseen tyytyväinen.

– Viime vuodet keskusta on tottunut gallupeissa 11 tai 12 prosentin tulokseen, nyt täyttäisi tapahtuvan jonkunlainen käännekohta, luvut näyttävät jopa 20 prosentin tulosta. Toki ääniä on vielä laskematta, mutta on iloinen olo, Vanhanen kommentoi puhelimitse hieman kello 21 jälkeen, jolloin ääntenlaskenta on vielä kesken.

– Lämmin kiitos kaikille äänestäjilleni. Oli ilo huomata, että olen saanut ääniä myös Nurmijärven ulkopuolelta.

Vanhanen uskoo, että keskustan valtakunnallisen kannatuksen nousun taustalla on puolueen sanoma lähipalveluiden säilyttämisestä.

– Meillä oli yksi selkeä teema, lähipalvelut. Ihmiset tiedostavat ja kokevat konkreettisesti, onko terveyskeskus uhanalla vai ei. Puhuimme kampanjassa siitä asiasta, joka näihin vaaleihin liittyy ja sitä ihmiset arvostivat. Terveysasiat ovat ihmisille hirmu tärkeitä, niillä ei haluta pelleillä.

Vanhanen sanoo olevansa tyytyväinen siitä, että ennakkoäänten perusteella Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen jokaiseen kuntaan olisi tulossa valtuutettuja.

– Olen erittäin tyytyväinen siitä, että kuntayhtymä muuttuu aluevaltuuston johtamaksi. Kukaan tavallinen asukas ei tiennyt, ketkä kuntayhtymässä päätökset tekevät. Olen varma, että kun muutama vuosi eletään niin ihmiset ovat tyytyväisiä että olemme siirtyneet suorempaan malliin.'

– Oma pääsanomani näissä vaaleissa oli, että Keski-Uudenmaan keskeisissä taajamissa pitää olla sote-keskukset. Eli tarkoittaa esimerkiksi että Nurmijärvellä niitä on kolme.

Miten Vanhasella riittää aikaa aluevaltuutetun tehtävään?

– Kyllä on aikaa, tehtävä se on siinä missä muutkin.  Olen vuoden päästä jäämässä päätyöstä eläkkeelle. Aluevaltuustoon tulee valittu monia, joilla on isoja vastuita työelämässä ja monet tekevät pidempiä päiviä kuin kansanedustajat.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut