Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Raimo Stenvall ei seurannut ääntenlaskua – "En varmaan mene läpi, koska monelle oli yllätys, että olen edes ehdokkaana"

Autoilija Raimo Stenvall, 85, Tuusulasta on uransa aikana ollut ehdolla niin monissa vaaleissa, että tulosten odottelu sujui häneltä rutiinilla.

Kun ääniä oli laskettu yli 50 prosenttia, hänellä oli kasassa vajaat sata ääntä.

– En varmaan mene läpi, koska monelle oli yllätys, että olen edes ehdokkaana, Stenvall naureskeli vaali-iltana kymmenen tienoilla.

Hän ei seurannut ääntenlaskua mistään, vaan luotti siihen, että hänelle soitetaan, jos näyttäisi siltä, että äänimäärä riittää läpimenoon.

– En tehnyt töitä vaalien eteen, joten hauska nähdä, mihin tämä johtaa.

Keskustan listan sitoutumaton ehdokas ja Tupun kunnanvaltuutettu on istunut valtuustossa usealla vuosikymmenellä, joten kokemusta Tuusulan kunnallisasioista ja myös terveyspalveluista riittää.

Terveyspalveluja Stenvall sai testata perinpohjaisesti vuonna 2019, kun hän joutui vakavaan onnettomuuteen, jossa vanhan museoauton vanne paiskaantui häntä kohti sillä seurauksella, että hänet leikattiin useita kertoja. Leikkausten jälkeen sisukas yrittäjä kuntoutti itsensä takaisin työkykyiseksi. Stenvallille ykkösasia on saada terveyspalvelut pysymään Hyrylässä.

– Toivon, että meitä ei uudessa sotessa potkittaisi polveen eikä vietäisi palveluja pois.

Syy siihen, miksi hän oli keskustan listalla sitoutumattomana on se, että Antti Kaikkonen kysyi häntä siinä vaiheessa, kun Tupu ei vielä tiennyt vaaleihin lähdöstä. Alkuun vaatimus oli 100 nimeä, mutta se laski 50 nimeen ja tupulaiset totesivat voivansa lähteä vaaleihin. Periaatteen mies ei kuitenkaan enää halunnut perua lupaustaan Kaikkoselle.