Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ääntenlaskenta oli taas hidasta Järvenpäässä – samalla alueella on takunnut ennenkin, kun ääniä lasketaan yhä uudelleen ja uudelleen

Järvenpäässä aluevaalien ääntenlaskenta eteni hyvin hitaasti vaali-iltana. Kaupunki sai kunnian olla yksi Suomen hitaimmista kunnista, joista vaalitulos saatiin varmistettua. Myös monissa muissa aiemmissa vaaleissa ääniä on saatu odotella Järvenpäästä viimeisten joukossa.

Järvenpää keskusvaalilautakunnan sihteeri Katja Kneckt kertoo, että kaupungissa selvitellään parhaillaan maanantaina pidettävässä kokouksessa, miten ääntenlaskun kulku äänestyspaikoilla todellisuudessa sujui.

– Näyttää siltä, että yksi äänestyspaikka, joka oli merkittävä koko ääntenlaskun kannalta, hidastutti tulosta. Ääniä piti tällä alueella laskea useaan kertaan.

Alue, jolla ääntenlasku oli hidasta, on merkitty karttaan numerolla kahdeksan. Siihen kuuluvat Nummenkylä, Peltola ja Isokytö.

Näillä samoilla alueilla on ääntenlasku takunnut ennenkin. Knecktin mukaan henkilöstöä saatiin kuitenkin riittävästi paikalle eri äänestysalueille, vaikkakin laskenta eteni hitaasti ja tuloksia saatiin odotella yli puolen yön.

Keskusvaalilautakunnan puheenjohtajana toimiva Irma Uhlenius sanoo, että äänten laskeminen on inhimillistä toimintaa, jossa virheitä aina tapahtuu.

– Yhden ison alueen äänet viipyivät, selittää Uhlenius viivästystä.

Toiseksi syyksi hän nostaa sen, että Järvenpäässä ei ole käytössä muiden naapurikuntien tapaan sähköistä vaalitietojärjestelmää.