Klaukkalalainen alppilaskija Riikka Honkanen mukana olympiajoukkueessa – "Kävi miten kävi, yritän parhaani"

Klaukkalalainen alppilaskija Riikka Honkanen on valittu mukaan Pekingin talviolympialaisten olympiajoukkueeseen. Honkanen lajeja ovat suurpujottelu ja pujottelu.

Maanantain ja tiistain välisenä yönä Keski-Euroopasta harjoittelumatkalta kotiin palannut Honkanen sai pari päivää sitten lajiliitoltaan tiedon valinnastaan. Suurelle yleisölle tieto Suomen olympiajoukkueen kokoonpanosta julkistettiin maanantaina.

– Olen tosi iloinen, että minut on valittu joukkueeseen. Näyttöjen osalta minun tilanteeni oli vähän kiikunkaakun. Ne eivät ehkä olleet sellaiset, että niillä olisi ehdottoman varmasti päässyt mukaan joukkueeseen, Riikka Honkanen sanoo.

Hän sijoittui marraskuussa Levin maailmancupin kisassa 28., mikä on hänen paras tähänastinen sijoituksensa maailmancupista.

Syynä kuluvan talven heikkoihin näyttöihin on vuoden vaihteessa sairastettu korona. Myös ennen joulua sairastettu flunssa haittasi urheilua.

– Koronan vuoksi missasin parin maailmancupin kisat, joissa olisin voinut antaa näyttöjä. Siitä tuli vähän sellainenkin tunne, että koko olympialaiset on missattu, hän jatkaa.

Riikka Honkanen ei ole asettanut itselleen kisan suhteen tarkempia tavoitteita.

– Jo olympialaisiin pääsy on hieno juttu. Toivon, että saan kisoissa itsestäni parhaimman ulos ja katson sitten, mikä on tulos. Kävi miten kävi, yritän parhaani.

Riikka Honkanen matkaa Pekingiin 30. tammikuuta. Honkasen lisäksi Suomen joukkueessa on kolme muuta alppilajien edustajaa. He ovat Rosa Pohjolainen, Erika Pykäläinen ja Samu Torsti.

Ennen matkaa Honkasen suunnitelmissa on kuntosalilla treenaamista. Rinteeseen hän ei aio tällä viikolla mennä.

Honkanen on tietoinen Kiinan tiukoista koronamääräyksistä ja haasteista, joita pandemia tuo tullessaan. Kiinaan matkaavien on muun muassa täytettävä kahden viikon ajan terveyskyselyä, jonka avulla pyritään estämään viruksen leviämistä.

– Hyvä jos saadaan olympialaiset pidettyä, vaikka onhan tämä tosi hankala tilanne koronan suhteen, Honkanen sanoo.

23-vuotias, syntyperäinen klaukkalalainen on aloittanut alppilajien harrastamisen 4-vuotiaana.

– Iskä vei lapsena rinteeseen ja siitä se sitten lähti, hän kertoo.

Urheilemisen ohella Honkanen opiskelee tieto- ja viestintätekniikkaa. Lisäksi hän aikoo suorittaa liikuntatieteiden maisterin tutkinnon.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut