Kunta päivitti koronaohjeistustaan – lasten poissaolosta päättää nyt huoltaja

Keusote on päivittänyt päiväkotien ja koulujen toimintaan liittyvää ohjeistustaan. Nurmijärvellä toimitaan Keusoten antamien ohjeiden mukaisesti, kerrotaan Nurmijärven kunnan tiedotteessa. Nurmijärven kunnan toimintaohjeet koulujen ja päiväkotien huoltajille astuivat voimaan 25. tammikuuta.

Karanteeneista on luovuttu

Alueellinen terveysviranomainen Keusote ei enää pääsääntöisesti tee karanteeni- tai eristyspäätöksiä koronaan sairastuneille tai altistuneille. Lasten poissaolon varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta tai koulusta päättää hänen huoltajansa perustuen sairauden oireisiin tai positiiviseen koronatestitulokseen. Kotona tehty koronapikatesti on luotettava tapa osoittaa mahdollinen koronatartunta.

Kotiin sairastamaan

Lapsen tulee jäädä kotiin sairastamaan, jos hänellä on koronan oireita tai hän on sairas. Suositeltu poissaolon pituus on vähintään viisi vuorokautta oireiden alkamisesta. Aika lasketaan oireiden alusta, sairastumispäivä on nollapäivä.

Vältä kontakteja 5 vuorokautta

Jos oppilas on saanut positiivisen tuloksen koronakotitestistä tai terveydenhuollon koronatestistä, hänen tulee välttää kontakteja kodin ulkopuolisiin ihmisiin vähintään viiden vuorokauden ajan. Lapsen tulee jäädä pois päiväkodista tai koulusta.

Ei enää maksuhyvityksiä

Koska Keusote ei terveysviranomaisena enää aseta karanteeneja, varhaiskasvatuksessa olevien koronalle altistuneiden tai koronaan sairastuneiden lasten osalta siirrytään normaaleihin poissaolokäytäntöihin. Varhaiskasvatuksessa on siirrytty asiakasmaksulain noudattamiseen sairauspoissaolojen osalta, eikä kunta enää anna koronan perusteella sairaustapauksissa maksuhyvityksiä.

Kouluun oireettomana

Positiivisen testituloksen saaneen tai koronalle altistuneen tulee olla omaehtoisessa karanteenissa vähintään viisi vuorokautta ennen päiväkotiin tai kouluun palaamista.

Sairastunut tai positiivisen koronatestituloksen saanut lapsi voi viiden vuorokauden jälkeen palata oireettomana päiväkotiin tai kouluun. Mikäli oireet jatkuvat, tulee jäädä kotiin sairastamaan.

Jos perheessänne on koronatartunta, eikä lapsenne ole vastikään (kuukauden sisällä) sairastanut koronaa eikä lapsellanne ole melko tuoretta (2 kk) koronarokotetta, suositellaan omaehtoista kotikaranteenia (5 vrk) ja toistettua kotitestausta.

Oikeus etäopetukseen

Perusopetuksen oppilaalla ei ole oikeutta etäopetukseen, jos terveysviranomainen ei tee oppilaalle eristys- tai karanteenipäätöstä. Sairauden, positiivisen koronatestituloksen tai altistumisen vuoksi omaehtoiseen karanteeniin jääviä oppilaita tuetaan antamalla ohjeet Wilman kautta ja oppilas toteuttaa niitä oman vointinsa mukaisesti. Mikäli poissaolo pitkittyy, koulun kanssa sovitaan tarkemmin oppilaan tukemisesta.

Ruokapaketteja ei enää jaeta poissaolijoille 25.1. alkaen. Riskiryhmään kuuluvilla koulujen oppilailla on edelleen oikeus etäopetukseen ja kouluruokaan. Käytännöistä tiedotetaan tapauskohtaisesti.

Poissaolosta ilmoitetaan viipymättä päiväkodin johtajalle tai luokanopettajalle/luokanvalvojalle sekä koulun rehtorille ja koululaisten iltapäivätoiminnan ohjaajalle.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut