Kohta selviävät taas ammattikeittiöiden parhaat osaajat – Tässä ovat PRO-finalistit

Aromi-lehti palkitsee jo 20. kertaa ammattikeittiö- ja ravintola-ammattilaisten parhaimmiston PRO-gaalassa. Finaaliin on edennyt kaikissa 15 sarjassa kolme ehdokasta, jotka edustavat koko Suomea, kertoo Aromi tiedotteessaan.

Tiedotteen mukaan ala kokee syvää huolta siitä, miten osaajat saadaan pidettyä alalla ja mistä saadaan tulevaisuuden tekijät. Palkinnot ovat keino osoittaa arvostusta niin yksittäisille tähdille kuin koko alalle. Gaala järjestetään 21. huhtikuuta.

PRO-palkintojen saajia ovat voineet ehdottaa työkaverit, tuttavat, yhteistyökumppanit, esimiehet ja asiakkaat. Ehdokkaiden saamat äänimäärät ja perustelut ratkaisivat pääsyn finaaliin.

Jokaisessa sarjassa sinne pääsi kolme ehdokasta. Heistä valinnan tekee tuomaristo, joka koostuu laajasti alan eri osaajista.

Finalistit edustavat koko maan ammattilaisia. Pääpaino on etenkin ravintolan ammattilaisten sarjoissa väkirikkaalla pääkaupunkiseudulla. Tiedotteen mukaan työn sankareita astuu esiin Pohjois-Suomea myöten.

Esimerkiksi Ravintolan asiakaspalvelija -sarjan finalisteina ovat vastakkain Annika Kaukoranta Ravintola Casa Largosta ja Pascal Saulny Viinibaari Apotekista sekä Tiina Pikkarainen Break Sokos Hotel Bombasta.

Tiedotteessa kerrotaan, että ammattikeittiöpuolella työnantajat ovat miltei kaikki isoja yrityksiä. Ravintolapuolella parhaista parhaat ovat kuitenkin usein pienten toimijoiden, kuten Finnjävelin, Lily Leen tai Vinkkelin, työntekijöitä.

Esimerkiksi ammattikeittiön kokkifinalisteista kaksi tulee ruuhka-Suomen ulkopuolelta. Opettaja-sarjassa kaikki finalistit edustavat puolestaan maakuntien opinahjoja ja pitkää kokemusta.

Vastuullisuus-sarjan finalisteista jokaisella on tiedotteen mukaan omanlaisensa tulokulma aiheeseen. Perho Liiketalousopiston Green City Farm korostaa pellolta pöytään -ajattelua ja kasvatuksellista puolta. IKEA Suomen ravintolat ja Ylva Palveluiden UniCafe taas edustavat kokonaisvaltaista vastuullisuusajattelua.

Kaikkien finalistien esittelyt löytyvät PRO-gaalan sivuilta.

Aromi on osa Mediatalo Keskisuomalaista, johon myös tämä lehti kuuluu.

PRO-palkinto

Ammattikeittiöiden ja ravintoloiden ammattilaisille

Palkintoja on jaettu vuodesta 2002 lähtien.

Palkinto jaetaan 15 sarjassa.

Palkintosarjat: ammattikeittiön työntekijä, ammattikeittiön kokki, ammattikeittiön päällikkö, ammattikeittiön tuotekehittäjä, ravintolan asiakaspalvelija, ravintolan kokki, ravintolan keittiöpäällikkö/-mestari, ravintolapäällikkö, kahvilan työntekijä, hovimestari/sommelier, baarimestari, yrittäjä, opettaja, vastuullisuus, innovaatio.

Kussakin sarjassa finaalissa kolme ehdokasta, joista valinnat tekee tuomaristo.

Palkinnot jaetaan Aromi-lehden järjestämässä gaalassa 21. huhtikuuta.

Helsingissä järjestettiin illallinen, johon pääsi vain negatiivisella testituloksella – näin 600 ihmisen koronakupla toteutettiin PRO-gaalassa

"Ravintola-alan Oscarin" saajiksi ehdolla samassa sarjassa Savoyn ja Hesburgerin edustaja – Tässä ovat PRO-palkintofinalistit

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut