Siskojen ja Simojen uusi hanke lisää ikämiesten hyvinvointia Nurmijärvellä

Eläkkeelle jääminen pudottaa miehet helposti verkostojen ja palvelujen ulkopuolelle. Nurmijärvellä käynnistyvässä hankkeessa tuetaan ikääntyvien miesten osallisuutta.

Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot käynnistää helmikuun alussa Nurmijärvellä uuden kehittämishankkeen ”Aktiivisena eläkkeelle – sosiaalista kuntoa ikääntyville miehille”. Hanke toteutetaan vuosina 2022–2024.

Hankkeen tavoitteena on tukea Nurmijärven eläköityvien ja eläkkeellä olevien, erityisesti yksinelävien miesten kotona asumista ja hyvinvointia edistämällä heidän arjenhallintataitojaan, lisäämällä aktiivisuutta, parantamalla sosiaalista toimintakykyä ja tutustumalla erilaisiin harrastuksiin ja aktiviteetteihin kotikunnassa. Keskeisenä toimintamuotona on ohjattu ryhmätoiminta.

– Monen miehen identiteetti ja sosiaaliset suhteet ovat perustuneet työhön, ja sen puuttuessa miehet jäävät muita sukupuolia helpommin erilaisten verkostojen ja palvelujen ulkopuolelle. Siksi pidimme tärkeänä lähteä kehittämään nimenomaan miehille suunnattua toimintaa, toteaa hankkeen projektipäällikkö Mari Huusko.

Miesten tavoittamiseksi mukaan toimintaan hankkeessa tehdään laajaa yhteistyötä eri tahojen kanssa. Mukaan ovat lupautuneet Nurmijärven kunta, Keusote ja Keski-Uudenmaan työterveys. Myös muita ikämiesten parissa toimivia tahoja kutsutaan mukaan yli sektorirajojen.

– Siskojen ja Simojen käynnistämä hanke on erinomainen tukemaan eläkkeelle siirtymisen vaihetta ja kunnassa tehtävää hyvinvointityötä. Tutkimustulosten mukaan yhtenä hyvinvoinnin haasteena kunnassa on yksinäisyys, joka on monien hyvinvointiin ja terveyteen liittyvien ongelmien juurisyy, kertoo Nurmijärven kunnan sivistysjohtaja Tiina Hirvonen.

Ensimmäinen miehille suunnattu pienryhmä käynnistyy syksyllä 2022. Parhaillaan on käynnissä hankkeen projektityöntekijän rekrytointi, lisätietoja Siskojen ja Simojen verkkosivuilta www.siskotjasimot.fi.

Lisätietoja hankkeesta antaa projektipäällikkö Mari Huusko, Siskot ja Simot ry, puh. 050 4700 410, mari.huusko@siskotjasimot.fi

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut