Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirkonkylän osayleiskaavaa halutaan laajentaa Karhukorven itäpuolelle

Nurmijärven kunnanhallitus on palauttanut Kirkonkylän osayleiskaavan takaisin valmisteluun. Ratkaisuun päädyttiin kunnanhallituksen jäsenen Taneli Kalliokosken (kesk.) esityksestä. Hänen mukaansa kaavaan tulisi ottaa mukaan myös Karhunkorven itäpuoleinen alue.

Perusteluinaan Kalliokoski esitti, että Nurmijärvellä on merkittävä pula työpaikka-alueiksi osoitettujen tonttien osalta. Kyseisen alueen lisäämisellä kaavaan saadaan hänen mukaansa tonttitarjontaa lisättyä kustannustehokkaasti.

Alueen jäämistä pois alkuperäisestä kaavaesityksessä on perusteltu pohjavesialueen muodostamalla riskillä. Kyseisestä alueesta on kuitenkin saatu ely-keskukselta lausunto, jonka mukaan alueen pohjavesitilanne ei muodosta riskiä, vaan sinne voidaan kaavoittaa tontteja. Kalliokosken esitystä palauttamisesta valmisteluun kannattivat Kalle Mustonen (kesk.) ja Riikka Raekannas (kesk.).

Kirkonkylän osayleiskaava on taajama-alueen yleiskaava, jonka keskeisenä tavoitteena on mahdollistaa Nurmijärven Kirkonkylän kehittyminen osoittamalla uusia asuin- ja työpaikka-alueita taajamaan ja sen välittömään läheisyyteen.

Kaavaehdotuksessa tehokkain maankäyttö on osoitettu nykyisen keskustan alueelle ja sen läheisyyteen. Nykyisen keskustan reunoilta on varattu tilaa uusille pientalovaltaisille asuinalueille sekä työpaikkatoiminnoille. Uusia asuntorakentamisen painopisteitä ovat keskustan täydennysrakentaminen, Heinojan uudet asuinalueet sekä Härkähaanmäen uudet asuinalueet.

Uusina työpaikkarakentamisen alueina on osoitettu Ilvesvuoren pohjoisosa sekä Härkähaanmäen eteläpuoli.

Kunnanhallitus hyväksyi Arto Häggin (kok.) esityksen siitä, että kaavan jatkovalmisteluissa tulee huomioida, että Kirkkotie merkitään osayleiskaavan alueella liikenneväyläksi.