Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uudenmaan koronanyrkki ehdottaa isoa muutosta rajoituksiin – Avin päätös ehkä jo tänään

Uudenmaan alueellinen koordinaatioryhmä suosittaa, että liikunta- ja virkistystilojen sulkupäätös puretaan alueella kokonaan. Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) arvioi Twitterissä, että se tekee päätöksen asiassa tänään perjantaina kello 16 mennessä.

Nykyiset liikunta- ja virkistystiloja koskevat sulkumääräykset ovat avi päätöksellä voimassa Husin alueella 7. helmikuuta saakka.

Uudenmaan koronanyrkin tiedotteessa todetaan, että koronan aiheuttama kuormitus alueen sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa on pysynyt edelleen korkeana. Kuormituksen nousu näyttää nyt kuitenkin pysähtyneen ja kääntyneen jopa laskuun.

– Tämän vuoksi arvioimme alueellisessa koordinaatioryhmässä, että lain määrittelemät edellytykset rajoitusten jatkamiseen eivät enää täyty, vaikka tartuntojen suuri määrä kuormittaa sosiaali- ja terveyspalveluja merkittävästi, sanoo tiedotteessa ryhmän puheenjohtaja, Husin vs. johtajaylilääkäri Veli-Matti Ulander.

Alueellinen koronan koordinaatioryhmä suosittelee aville lisäksi, että se muuttaa yleisötilaisuuksien rajoituspäätöstään. Helmikuun alusta kuun puoliväliin asti tulisi sallia tilaisuudet sisällä, joissa on istumapaikat ja enintään 50 henkilöä.

– On erittäin tärkeää, että jokainen kantaa oman vastuunsa: ottaa koronarokotteet, käyttää kasvomaskia aina julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä eikä tapaa oireisena muita ihmisiä. Olisi todella kurjaa ottaa takapakkia ja palauttaa rajoitukset, sanoo Ulander.