Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Strategiatyö eteni käytännön tasolle – Me tehdään Nurmijärvi -kyselyyn 268 vastausta

Nurmijärven kunnan strategiatyö eteni tammikuussa käytännön tasolle, kerrotaan kunnan tiedotteessa. Kuntalaisilla sekä muilla kunnan sidosryhmillä oli mahdollisuus osallistua joulukuussa 2021 päätetyn Nurmijärven vision toteuttamista konkretisoivien keinojen ja painotusten työstämiseen Me tehdään Nurmijärvi -kyselyn kautta 14.1.–23.1.

Kyselyyn saatiin 268 vastausta. 74 % vastaajista oli kuntalaisia, mutta vastaajia oli kaikista vastaajaryhmistä. Kunnan työntekijöitä vastaajista oli 11 %, elinkeinoelämän edustajia 3 %, järjestöjen edustajia 8 % ja vaikuttajatoimielimien jäseniä 4 %.

– Tulosten perusteella keskimäärin puolet vastaajista arvioi painopisteiden ja näitä konkretisoivien käytännön toimenpiteiden toteuttavan hyvin tai erittäin hyvin Nurmijärven kunnan visiota paremman arjen ilmiöstä, sanoo hallintojohtaja Katja Vuorinen tiedotteessa.

Yksittäisiä konkretisointi- ja pohdintatarpeita nousi kuitenkin esiin.

– Käytännön toimenpiteet kaipaavat vielä enemmän konkretiaa ja jatkamme tätä työtä tammi-helmikuun aikana, Vuorinen kertoo.

Strategialuonnos koostuu joulukuussa 2021 päätetyistä missiosta, toimintaperiaatteista ja visiosta sekä visiota toteuttavista kolmesta teemakokonaisuudesta painopisteineen.

Hyvinvoivan Nurmijärven painopisteiksi on luonnosteltu vaikuttaviin ja oikea-aikaisiin peruspalveluihin panostaminen sekä kunnan rooli toimia eri yhteisöjen aktivoijana ja erilaisen toiminnan mahdollistajana.

Turvallisen ja monipuolisen asumisen Nurmijärven painopisteiksi on luonnosteltu asuinympäristöjen kehittämisestä huolehtiminen näiden omia erityispiirteitä huomioiden sekä hallitun väestönkasvun tavoittelu siten, että huomioimme palveluverkon kestävyyden.

Elinvoimaisten elinkeinojen painopisteiksi on luonnosteltu työpaikkaomavaraisuuden kasvattaminen sekä matkailun ja kulttuurin kärkikohteiden kehittäminen.

Kuntalaisten ja muiden sidosryhmien kommentit ajoittuvat kuntastrategian viimeisen vaiheen aloitukseen, jossa aiemman strategiatyön pohjalta lähdetään tekemään valintoja visiota toteuttaviksi painopisteiksi ja näitä toteuttaviksi konkreettisiksi toimenpiteiksi.

Kuntalaiset ja muut kunnan sidosryhmät pääsevät osallistumaan strategiatyöhön vielä helmikuun puolivälissä ennen päätöksentekoa. Kunta tiedottaa osallistumismahdollisuudesta viestintäkanavissaan. Strategiasta on määrä päättää kunnanvaltuustossa 23. maaliskuuta.