Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vastaus aloitteeseen: Nurmijärvi ei hae Hinku-kunnnaksi

Teknisellä lautakunta on käsitellyt kokouksesaan valtuustoaloitetta, joka oli tehty jo 11.3.2016. Sirkka Rousu (sd) ja 15 muuta tekivät aloitteen siitä, että Nurmijärvi hakisi Hinku-kunnaksi eli mukaan Kohti hiilineutraalia kuntaa -hankkeeseen.

Tekninen lautakunta toteaa, että Nurmijärven kunnan osalta Hinku-kriteerien täyttäminen on mahdollista, kun Hinku-hankkeeseen sitoudutaan ja sen toimeenpanoon varataan riittävästi resursseja sekä raportoidaan kriteerien mukaisesti.

Lautakunta toteaa, että kunnan antamien lausuntojen mukaisesti kunta toteuttaa ilmastotoimia Hiilineutraali Uusimaa -hankkeen kautta. Lisäksi kunta seuraa jatkossakin Hinku-kunnissa tehtävää ilmastotyötä.

Nurmijärvi on tehnyt erilaisia asiaan liittyviä selvityksiä, joiden perusteella tekninen lautakunta päätti esittää kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle, että kunta ei tässä vaiheessa hae liittymistä Hinku-kunnaksi.