Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teiden valaistusta parannetaan – rahaa varattu myös roska-astioihin, penkkeihin ja bussikatoksiin

Tekninen lautakunta on hyväksynyt ohjeellisesti liitteen varusteohjelman vuodelle 2022 koskien teiden valaistuksia. Lisäksi varustemäärärahasta varataan ohjeellisesti 40 000 euroa kiinteiden roska-astioiden, penkkien ja bussipysäkkikatosten hankintaan.

Valaistukseen liittyvät työt on tarkoitus tehdä touko-marraskuun aikana.

Tekninen lautakunta totesi, että Nurmijärven kunnan vanhimpien asemakaavoitettujen asuntoalueiden ja teollisuusalueiden infrastruktuurin saneeraustarve on ajankohtainen. Kunnan katuvalaistus on kiinnitetty suurimmalta osaltaan vanhan sähköverkoston pylväisiin ja on rakenteeltaan vanhentunut.

Tievalaistuksen saneeraus on kannattavaa toteuttaa sähköverkon saneerauksen yhteydessä. Samalla vanha ja elohopealamppuihin perustuva valaistus saadaan muutettua energiaa säästävämpiin uudenaikaisiin led-valaisimiin.

Kuluvana vuonna myös kunnan valaistusverkon omaisuuden ja vikailmoitusten hallinnoinnin kehitys sekä järjestelmän uusiminen on ajankohtainen.

Saneeraus- ja uudisrakennuskohteita on kaksi eli Röykässä Kassakummuntie ja kevyen liikenteen väylä sekä Lepsämässä Takkulantie välillä Jokipellontie-kunnan raja.

Saneerattaviin valaistuksiin kuuluu Klaukkalassa Lepsämäntie välillä Järvihaantie-Numminiituntie sekä Rajamäellä Mäenpään alue. Rajamäellä tehdään myös valaisinvaihtoa lediksi. Saneerausta tehdään myös Rajamäentiellä Sairaalantien ja Mutamäentien välillä.