Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päiväkoti Hehku avattiin Klaukkalaan – toiminta painottuu tutkimiseen ja tieteeseen: "Täällä on hyvä hengittää"

Päiväkodit: Uusi yksityinen päiväkoti painottuu tutkimiseen ja tieteeseen.

Hilla Suvanto, 2, ja Linnea Okkonen, 2, lusikoivat riisiä ja kanakastiketta leppoisasti suuhunsa. Klaukkalassa päiväkoti Hehkussa on parhaillaan lounashetki.

– Tässä on aloiteltu toimintaa rauhassa. Lapsille aikuiset, toiset lapset ja tilat ovat uusia, joten olemme keskittyneet toisiimme tutustumiseen, Pikku-Hehku -ryhmässä lastentarhaopettajana työskentelevä Antti Vanhanen kertoo.

Alteya Strelets harjaa leikkiponin tuuheaa, oranssia häntää ja hymyilee, kun häneltä kysyy ikää. Tyttö nostaa viisi sormea ylös ja laskee sitten yhden alas ja nauraa.

– Neljä, kuuluu hymyilevästä suusta.

Käy ilmi, että tytön viisivuotissyntymäpäivä on jo kuitenkin aivan ovella.

Päiväkodissa puhutaan pääsääntöisesti suomea, mutta osalla lapsista äidinkieli on jokin muu kuin suomi.

Hirsipäiväkodissa on raikas ilma.

– Meillä on lapsia, jotka puhuvat kotonaan venäjän, viron, ukrainan tai espanjan kieltä, kertoo varhaiskasvattaja Kerli Lindegren.

– Tavoitteena on puhua kaikille lapsille suomea, jotta he oppisivat kieltä. Meillä on myös työntekijöitä, jotka puhuvat lapsen omaa äidinkieltä ja tarvittaessa voimme puhua lapselle myös sitä.

Päiväkoti Hehku avattiin tammikuun 10. päivä. Päiväkoti on osa Pilke päiväkodit Oy:tä. Päiväkodin johtaja Andrea Vanhanen vastaa Hehkun lisäksi myös Nurmijärven kirkonkylässä toimivan Helmitarha-musiikkipäiväkodin toiminnasta.

Hehkun toiminnan on tarkoitus painottua tutkimiseen ja tieteeseen.

– Keskitymme tukemaan lasta tutkimaan asioita itse, oppimaan ja oivaltamaan kokeilemalla, kiteyttää Tähdet-ryhmässä lastentarhanopettajan sijaisuutta tekevä Hanna Riivari.

Päiväkodissa on tällä hetkellä 75 lasta, ja pian heitä on 85. Kaiken kaikkiaan päiväkodissa on 120 lapselle hoitopaikka.

Lapsiryhmiä on yhteensä seitsemän.

– Meillä on tällä hetkellä työntekijöitä 16. Haemme joukkoomme uusia lastentarhanopettajia ja varhaiskasvattajia, erityisesti opettajista on pulaa, Vanhanen kertoo.

Vaikka uuden päiväkodin toiminnan ja käytäntöjen luominen vaatii veronsa, ja esimerkiksi tarvikkeita ja tavaroita on vielä purkamatta, kokee varhaiskasvattaja Anu Hakala päiväkodissa työntekijöiden onnistuneen perustehtävässään alusta lähtien hyvin.

– On se sanottava, että meillä on lapset hoidettu ennen tavaroiden järjestelyä. Lapset ovat saaneet syliä ja läsnäoloa. Tässä me olemme onnistuneet mielestäni älyttömän hienosti.

Vanha-Klaukan alueelle rakennettu uusi hirsipäiväkoti on työntekijöiden mieleen.

– Tilat ovat avarat, toimivat ja valoisat. Täällä on hyvä ihmisen hengittää, leikkiä ja oppia uutta, sanoo Tähdet-ryhmässä työskentelevä Anu Hakala.

– Hirsipäiväkodissa on raikas ilma, hyvä akustiikka sekä massiivipuun tuoma levollinen tunnelma, Andrea Vanhanen iloitsee.

Päiväkodin rakennuspinta-ala on 1 200 neliömetriä.

Nurmijärven varhaiskasvatuspäällikkö Leena Laine kertoo tällä hetkellä kaikkien kunnallisten päiväkotien olevan täynnä.

– Meillä on periaatteessa jonoa koko ajan, koska lain mukaan hoitopaikkaa olisi haettava neljä kuukautta ennen sen tarvetta ja jotkut hakevat paikkaa juuri ohjeen mukaisesti.

– Osa perheistä tarvitsee paikan heti esimerkiksi paikkakunnalle muuton vuoksi. Suurin hoidontarve on tällä hetkellä alle 3-vuotiailla. He vievät käytännössä kaksi paikkaa, hän kertoo.