Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärven Kodit selvittää erityisryhmäkohteiden myyntiä – aiesopimuksessa mukana Nurmilintu, Toimela ja Lumikello

Nurmijärven kunnan vuokra-asuntoyhtiö Nurmijärven Kodit kertoo tiedotteessaan tehneensä MVH-Asunnot Oy:n kanssa aiesopimuksen, jonka tarkoituksena on selvittää kolmen erityisryhmäkohteen myyntiä.

Aiesopimukseen kuuluvat erityisryhmäkohteet ovat palvelutalo Nurmilintu (Rajamäentie 7 Kirkonkylä), senioritalo Toimela (Heikkarinkuja 5 Kirkonkylä) ja senioritalo Lumikello (Vaskomäentie 1 Klaukkala). Kohteissa on yhteensä 138 asuntoa.

Tiedotteen mukaan asukkaiden vuokrasopimukset ja asuminen jatkuvat entisellään, vaikka kohteet myytäisiin. Kohteet ovat valtion tukemia ARA-kohteita ja niiden vuokrat määritellään jatkossakin omakustannusperiaatteella ja asukasvalintakriteerit pysyvät ennallaan.

Erityisryhmäkohteet poikkeavat Nurmijärven Kotien muista kohteista merkittävästi, koska hoivapalvelut ovat niissä keskeinen osa asumista. Erityisryhmäkohteissa on myös toimitiloja, joiden omistaminen ei ole Nurmijärven Kotien ydintehtävä.

– Keskitymme jatkossa kohtuuhintaiseen vuokra-asumiseen, kertoo toimitusjohtaja Marjut Joensuu.

MVH-Asunnot Oy on erityisryhmien asumiseen erikoistunut palveluyhtiö, joka omistaa valtion tukemia ja vapaarahoitteisia erityisryhmäkohteita 12 paikkakunnalla. Aiesopimus on voimassa 31.5.2023 saakka eli selvitykset ja päätökset kohteiden myynnistä on tarkoitus tehdä siihen mennessä. Kohteiden myyminen edellyttää myös ARA:n hyväksyntää.