Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asiantuntijat varoittavat edelleen koronan vaaroista – "On paljon hauraassa tilassa olevia ihmisiä, joille omikron on ollut kuolemaksi"

Vaikka koronan omikron-muunnos on ollut kohtalokkaampi ihmisille, joilla ei ole ollut rokotuksia, on Suomessa menehtynyt myös ihmisiä joilla on ollut kaksikin koronarokotusta. Kyse on ollut THL:n projektipäällikkö Anna Katzin mukaan suurilta osin ihmisistä, joilla on ollut perussairauksia, mutta myös perusterveiden kannattaa edelleen ottaa koronatilanne vakavasti.

Omikronkin on potentiaalisesti virus, joka voi aiheuttaa kuoleman.

– On paljon hauraassa tilassa olevia ihmisiä, joille omikron on ollut liikaa, Katz sanoo.

Katz korostaa, että omikronin vaikutukset ovat yleensä varsin vähäiset lapsille, nuorille, perusterveille ja kolme kertaa rokotetuille.

– Monet koronaan kuolleet ovat iäkkäitä ja heillä on ollut perussairaus tai useampia. Tähän kun laitettu lisäksi korona, yhdistelmä on ollut likaa.

Mukana on ollut myös tapauksia, joissa henkilö on ohjattu sairaalahoitoon jonkun muun perussairauden takia.

– Heitä on tehohoidossa olevista noin viidesosa. Siis henkilöitä, jotka on ohjattu sairaalahoitoon voimakkaan perussairauden takia ja sivulöydöksenä on todettu koronavirus, Katz sanoo.