Terveystien kortteliin Rajamäelle yksityinen päiväkoti – käytössä jo 2023 alussa

Nurmijärven kunnanhallitus on päättänyt luovuttaa Sievi Hyvinvointitilat Oy:lle Rajamäeltä päiväkotitontin. Sievi Hyvinvointitilat Oy puolestaan on lupautunut rakentamaan tontille vähintään neljäosastoisen yksityisen päiväkodin noin vuoden kuluessa päätöksen tekemisestä.

Kyse on koko korttelin kokoisesta, runsaan 8 000 neliön suuruisesta tontista, jonka rakennusoikeus on 4 177 k-m2. Tontin kauppahinta rakennuksineen on 334 160 euroa. Vanhojen rakennusten purkukustannukset 186 000 euroa vähennetään kauppahinnasta.

Tällä hetkellä tontilla sijaitsee muun muassa Rajamäen vanha, terveysasemakäytöstä poistettu rakennus.

Kyse on samasta tontista, jonka osalle Sievi Hyvinvointitilat Oy suunnitteli aiemmin tilojen rakentamista lastensuojelun sijaishuollon yksikön käyttöön. Rakennettavaan tilaan olisi siirtynyt nyt Kiljavan sairaalan alueella toimiva lastensuojelun erikoisyksikkö Kiljavan Majakka. Nurmijärven kunta siunasi tämän hankkeen vuonna 2019.

Sievi Hyvinvointitilat Oy ja sijaishuollon yksikön tuleva toimija ovat kuitenkin keskenään sopineet, ettei sijaishuollon yksikön toimitiloja rakenneta Terveystien kortteliin.

– Hankkeesta palveluntuottajan kanssa ollaan luovuttu, Sievi Hyvinvointitilojen toimitusjohtaja Pauli-Pekka Österberg vahvistaa.

– Olemme keskustelleet kunnan edustajien kanssa alueen akuutista päiväkotitarpeesta ja todenneet, että päiväkoti soveltuu erinomaisesti kyseiselle sijainnille, Österberg sanoo.

Hänen mukaansa päiväkodin palveluntuottaja selviää pian. Neuvottelut asiasta ovat käynnissä.

– Tontille rakennetaan puurakenteinen, energiatehokas ja pienihiilijalanjälkinen päiväkoti. Tarkoituksemme on, että se olisi käytössä vuoden 2023 alussa, Österberg kertoo.

Rajamäen alueella on varhaiskasvatuspäällikkö Leena Laineen mukaan ollut parina viime vuonna yhden päiväkotiryhmän verran lapsia, jotka eivät ole saaneet paikkaa Rajamäeltä ja tilanpuutteen vuoksi heidät on sijoitettu johonkin muualle kuntaan, esimerkiksi Kirkonkylälle. Myös vanhoja tiloja on jouduttu ottamaan uudelleen käyttöön, joten lisätilaa tarvitaan.

– Palveluverkkokeskustelun yhteydessä on todettu, että kunta säästää melkoisesti, jos yksityinen rakentaa päiväkodin, Laine sanoo.

Hänen mukaansa nyt suunnitteilla olevaan yksityiseen päiväkotiin liittyy myös Nuuka-toimien yhteydessä esille noussut Isokallion päiväkodin lakkauttaminen.

– Kyse on vanhaan kauppaan tehdystä, ei kovin taloudellisesta päiväkodista. Isokallion päiväkodin lakkauttamisen yhteydessä joudutaan henkilökunta sijoittamaan kunnan muihin päiväkoteihin ja vanhemmat voivat silloin hakea paikkaa lapsilleen haluamastaan päiväkodissta yksityisen ja kunnallisen palvelun väliltä. Tämä tulee ajankohtaiseksi siinä vaiheessa, kun uusi yksityinen päiväkoti valmistuu, Laine sanoo.

Rajamäen kiinnostavuus asuinpaikkana on kokenut viime vuosina melkoisen nousun. Maankäyttöpäällikkö Hannu Kujalan mukaan kaikki Rajamäen uusimman pientaloalueen Kylänpään tontit on jo varattu, samoin vuosia myynnissä olleet Saunatien tontit.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut