Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi: Convoy vaikuttaisi olevan ohi Helsingin keskustassa – "Alkoholi oli vähän turhan isossa roolissa"

Perjantaina ja myöhemmin viikonlopun aikana Helsingin keskustassa näkynyt Convoy-tapahtuma näyttäisi olevan ohi. Helsingin poliisin komisario Jarmo Heinonen kertoo, että poliisille ei ole tullut vielä maanantain aikana havaintoja siitä, että tapahtuma jatkuisi.

– Pikku hiljaa alkaa hiipua, niin varmaan voi sanoa, Heinonen kuvailee.

Komisarion mukaan viikonloppua voi arvioida monelta eri kantilta. Hän on yleisellä tasolla tyytyväinen siihen, miten viranomaiset saivat pidettyä tapahtumat näpeissään.

– Alkoholi oli vähän turhan isossa roolissa. Sitten tietysti myös niin, että jokunen hölmö onnistui aiheuttamaan häiriötä huomattavastikin. Mukana tapahtumassa oli kuitenkin niitäkin, jotka käyttäytyivät koko ajan määräysten mukaisesti.

Tiedotusvälineiden työn päälle käytiin jopa näkyvästi. Yhdeltä toimittajalta varastettiin mikrofoni.

– Median pitäisi luonnollisesti saada tehdä työtään rauhassa.

Perjantain jäljiltä poliisi suoritti 55 kiinniottoa, lauantain tapahtumien pohjalta 15. Heinosen mukaan kaikki ovat sittemmin päässeet putkasta.

– On hyvä kysymys, mitä tällaisesta tapahtumasta viranomainen voi oppia. Siihen olen totta kai tyytyväinen, että mitään erityisen vakavaa ei tapahtunut.