Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toimittajien päälle käytiin mielenosoituksessa: päätoimittajilta tiukka kannanotto – "Toivottavasti tällaisia välikohtauksia ei enää nähdä"

Päätoimittajien yhdistys (PTY) on julkistanut tiukan kannanoton liittyen viikonvaihteessa Helsingissä järjestetyn Convoy-mielenosoituksen tapahtumiin. Useammasta paikan päältä kuvatusta videosta ilmenee töitä tehneiden toimittajien voimakas häirintä, ja ainakin yhdeltä toimittajalta varastettiin mikrofoni työtehtävissä.

– On kaikkien etu, että toimittajat voivat tehdä työnsä rauhassa ja kertoa sekä mielenosoitusten vaatimuksista että tapahtumien kulusta. Vain ammattimainen media tavoittaa koko yleisön, sanoo tiedotteessa PTY:n puheenjohtaja, STT:n vastaava päätoimittaja Minna Holopainen.

Yhdistys painottaa että niin mielenilmaukset kuin vapaa mediakin kuuluvat demokraattiseen yhteiskuntaan. Yhdistys huomauttaa samalla, että suomalaiseen kulttuuriin kuuluu yhtä lailla toisten tekemän työn ja turvallisuuden kunnioittaminen.

– Toivottavasti tällaisia välikohtauksia ei enää nähdä. Vetoamme kaikkiin mielenosoitusten järjestäjiin, että he ottaisivat huomioon median työskentelymahdollisuudet ja kannustaisivat osanottajia asialliseen käytökseen. Silloin myös mielenilmausten viesti välittyy yleisölle asti, Holopainen toteaa tiedotteessa.