Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronarokotus voi sotkea kuukautiset – Yle: Tällaisia oireita naisilla on ollut

Koronarokotus voi sotkea kuukautiskiertoa, kertoo Yle. Rokotteen aiheuttamat kuukautishäiriöt on Ylen mukaan todistettu useissa tutkimuksissa.

Häiriöt ovat olleet esimerkiksi kuukautisten poisjääntiä, kierron epäsäännöllistymistä tai pidentymistä, vuodon runsastumista ja epätavallisen kovia kuukautiskipuja.

Ylen haastattelema 22-vuotias Henna kertoo, että ehkäisykapseli on pitänyt hänet vuodottomana, mutta koronarokotuksen jälkeen tuli yhtäkkiä kaksi viikkoa kestävä vuoto.

– Ensimmäisestä rokotteesta tuli kahden viikon vuoto. Olin ällistynyt: minulla ei ole ollut pariin vuoteen kuukautisia lainkaan, ja sitten yhtäkkiä alkoikin tällainen vuoto. Olin ihan, että mikä homma tämä on, Henna kertoo Ylellä.

Toisesta rokotuksesta kuukautishäiriötä ei Hennan mukaan enää tullut.

Suomessa haittavaikutuksia seuraavaan Fimeaan on Ylen mukaan tullut kuukautiskierron häiriöistä muutamia satoja haittavaikutusilmoituksia.

Lisääntymistieteen erikoislääkäri Terhi Piltonen Oulun yliopistosta kertoo jutussa, että kuukautishäiriöt ovat olleet ohimeneviä eikä niillä ole havaittu vaikutuksia hedelmällisyyteen. Useiden tutkimusten mukaan raskaaksi tulemisessa tai hedelmöityshoitojen onnistumisessa ei ole ollut minkäänlaisia muutoksia rokotteista huolimatta.

Saako koronan sairastanut kolmatta rokotusta ja kannattaako sitä ottaa? Tässä vastaus 5 + 1 kysymykseen

Jo joka kolmas uusmaalainen on sairastanut koronan ja pandemian loppu on lähellä – Asiantuntijat: rajoituksia pitää purkaa, mutta tästä syystä maski kannattaa vielä pitää kasvoilla

Vanhentuvatko alaikäisten koronatodistukset? Uudistus saattaa johtaa hankalaan tilanteeseen, kun lapset eivät vielä voi saada kolmatta piikkiä