Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sekä Noitaopisto että Pakanallinen keskus Röykkään – jos kauppa Röykän sairaalasta syntyy

Hetki sitten perustettu Suomen Noitaopisto ry ja Pakanallinen keskus ovat solmineet aiesopimuksen, kerrotaan Pakanalisen keskuksen tiedotteessa. Mikäli Pakanallinen keskus saa hallintaansa myynnissä olevan Röykän sairaalan, Suomen Noitaopiston fyysinen toiminta siirtyy sinne.

– Suomen Noitaopiston tarkoituksena on pakanallisen kulttuuri- ja kansanperinteen säilyttäminen ja esilletuominen sekä vanhojen tapojen, uskomusten ja perinteiden opettaminen kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. Ensimmäinen lukukausi käynnistyy 1.3.2022 etäopetuksessa. Jatkossa opetusta halutaan tarjota Pakanallisen keskuksen tiloissa, tiedotteessa kerrotaan.

Noitaopiston avautumista on tiedotteen mukaan odottanut tuhatkunta kiinnostunutta ihmistä. Yleissivistävää opetusta tarjotaan muun muassa luonnon syklisyydestä, oman sisäisen äänen vahvistamisesta, energiahoitamisesta, tarot-korteista ja astrologiasta.

Pitkän tähtäimen suunnitelma on järjestää ammatillista opetusta perinteisiin noidan ammatteihin. Valmistumisensa jälkeen opiskelija voisi työskennellä vaikka tarot-tulkitsijana, astrologina, energiahoitajana, ennustajana tai yrttihoitajana.

– Haluamme tuoda noidan ammatin takaisin suomalaiseen kulttuuriin. Kasvava kiinnostus niin kansanperinnettä kuin esoteerisia teemoja kohtaan näkyy jo sosiaalisessa mediassa ja alan pienyritysten lisääntymisessä. Tällä hetkellä kentältä puuttuu kattava koulutus, joka tarjoaa paitsi tietopohjaa, myös ihmisille mahdollisuuden kokoontua yhteisen aiheen äärelle, kertoo tiedotteessa Suomen Noitaopisto ry:n puheenjohtaja Mathilda Isaksson.

– Noita-sanassa on ollut pitkään kitkerä maku. Haluamme muuttaa tämän asian, elvyttää vanhaa tietäjäperinnettä ja tuoda sen nykyaikaan. Se kulkee käsi kädessä luonnon kunnioittamisen kanssa, joka on toinen kasvava kiinnostuksen kohde kaupungistumisen jälkeisessä Suomessa. Noitaopiston jonotuslistalle ilmoittautui muutamassa viikossa tuhat ihmistä ennen kuin tarkemmasta opetussuunnitelmasta tai toteutustavasta tiedettiin vielä mitään. Se kertoo aika paljon aiheen ajankohtaisuudesta, Isaksson jatkaa.

Hän on idean alullepanija yhdessä Iina Lappalaisen kanssa. Myöhemmin opistoon on tarkoitus lisätä kansainvälinen opintolinja.

Pakanallisen keskuksen takana ovat Sysimaan yrittäjät Nina Sulkanen ja Elina Sjöblom. He ovat järjestäneet muun muassa Pakanalliset syysmessut vuodesta 2016 ja ovat koonneet pakanallisia toimijoita yhteen myös monella muulla tavalla.

– Röykän sairaalan monipuolinen rakennuskanta ja pihamiljöö sopisivat erinomaisesti Pakanallisen keskuksen monipuoliseen toimintaan. Keskukseen olisi tulossa Noitaopiston lisäksi pakanallinen kauppa, ravintolatoimintaa, länsimaista lääketiedettä ja funktionaalista lääketiedettä yhdistävä parantola-klinikka, majoitushuoneita ja erilaisia elämyksellisiä sisä- ja ulkoaktiviteetteja. Alueella tultaisiin järjestämään tulevaisuudessa myös paljon erilaisia tapahtumia, Nina Sulkanen kertoo.

Pakanallinen keskus toimii jo tällä hetkellä virtuaalisesti osoitteessa www.pakanallinenkeskus.fi. Tälle sivustolle kerätään mahdollisimman monipuolisesti tietoa pakanuudesta, alan yhdistyksistä ja muista toimijoista ja kerrotaan mm erilaisista pakanallisista tapahtumista.

– Sysimaan ylläpitämä noituus- ja magiakoulu Näkymätön Akatemia sulautetaan osaksi Suomen Noitaopiston toimintaa kevään 2022 aikana. Jatkossa Näkymättömän Akatemian opiskelijat voivat opiskella entistä laajempia kokonaisuuksia Noitaopiston puolella, ja voin paremmin keskittyä uusien oppikurssien luomiseen, toteaa Näkymättömän Akatemian pääopettaja Elina Sjöblom.