Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kunnan omistajuudet käsittelyyn – kh:ssa Nurmijärven Sähkö Oy ja Vesi -liikelaitos sekä useita kiinteistöosakeyhtiöitä

Nurmijärven kunnassa on laadittu vuoden 2021 aikana omistajapoliittiset linjaukset ja selvitys Nurmijärven Sähkö Oy:n ja Nurmijärven Vesi -liikelaitoksen konserni- ja omistusrakenteiden kehittämisestä. Konsernin omistusjärjestelyjä käsitellään kunnanhallituksessa 14. helmikuuta, kerrotaan Nurmijärven kunnan tiedotteessa.

Kunnanhallitukselle esitetään, että kunta omistajana käynnistäisi valmistelut Nurmijärven Sähkö Oy:n kaukolämpöliiketoiminnan yhtiöittämiseksi ja kaukolämpöyhtiön vähemmistöosuuden myymiseksi.

Nurmijärven Sähkö Oy:n sähköverkkoliiketoimintaan ei esitetä muutoksia, vaan sähköverkko säilyisi muutoksenkin jälkeenkin kunnan 100 % omistamana.

Nurmijärven Vesi -liikelaitoksen osalta esitetään toiminnan yhtiöittämistä 1.1.2023 alkaen. Tällöin Nurmijärven Vesi -osakeyhtiö muodostettaisiin Nurmijärven Sähkö Oy:n 100 % omistamaksi tytäryhtiöksi. Yhtiömallissa vesihuolto säilyisi kunnan omistamana.

Mikäli kunnanhallitus tekee päätöksen, asia etenee kunnanvaltuuston päätettäväksi 28. helmikuuta. Jos valtuusto päättää käynnistää valmistelut kaukolämpöliiketoiminnan vähemmistöosuuden myymisestä, aloitetaan markkinakartoitus kiinnostuneista toimijoista sekä selvitys kaupan toteuttamisvaihtoehdoista ja muista kaupan ehdoista.

Vasta tarkemman valmistelun jälkeen kunnanvaltuusto voi omistajana arvioida, onko vähemmistöosuudesta luopuminen perusteltua kunnan kokonaisedun kannalta.

Kunnanhallitus käsittelee maanantain kokouksessaan myös omistajuuttaan esimerkiksi Nurmijärven Kotien ja Rajamäen Uimahallin osalta. Käsittelyssä on myös useita kunnan täysin tai osittain omistamia kiinteistöosakeyhtiöitä, esimerkiksi Kiinteistö Oy Aitohelmi Klaukkalassa sekä Kiinteistö Oy Klaukkalan Säästökeskus.

Myös näitä omistajuuksia on tarkoitus käsitellä kunnanvaltuustossa 28. helmikuuta.