Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vesilaitoksesta ei esitetäkään sähkölaitoksen tytäryhtiötä

Nurmijärven kunnassa on laadittu vuoden 2021 aikana omistajapoliittiset linjaukset ja selvitys Nurmijärven Sähkö Oy:n ja Nurmijärven Vesi -liikelaitoksen konserni- ja omistusrakenteiden kehittämisestä.

Kunnassa oli tehty suunnitelmia muun muassa vesi- ja sähkölaitosten yhdistämisestä.

Kunnanhallitukselle tuli viime maanantaina myös esitys, että kunta omistajana käynnistää valmistelut Nurmijärven Sähkö Oy:n kaukolämpöliiketoiminnan yhtiöittämiseksi ja kaukolämpöyhtiön vähemmistöosuuden myymiseksi.

Nurmijärven Sähkö Oy:n sähköverkkoliiketoimintaan ei esitetty muutoksia, vaan sähköverkko säilyisi muutoksen jälkeenkin kunnan 100 % omistamana.

Maiju Tapiolinna (ps) teki muutosesityksen, että Nurmijärven Sähkö Oy:n kaukolämpöliiketoiminnan osalta jatketaan nykyrakenteella. Häntä kannattivat Kalle Mustonen (kesk), Riikka Raekannas (kesk), Harri Lepolahti (sd), Ritva Örling (ps) ja Taneli Kalliokoski (kesk). Kunnanhallitus hyväksyi esityksen lopulta yksimielisesti.

Nurmijärven Vesi -liikelaitoksen osalta esitettiin toiminnan yhtiöittämistä 1.1.2023 alkaen. Tällöin Nurmijärven Vesi -osakeyhtiö muodostettaisiin Nurmijärven Sähkö Oy:n 100 % omistamaksi tytäryhtiöksi. Yhtiömallissa vesihuolto säilyisi kunnan omistamana.

Tässäkin pykälässä Maiju Tapiolinna esitti, että Nurmijärven Vesi -liikelaitoksen toimintaa jatketaan nykyrakenteen mukaisesti. Häntä kannattivat Harri Lepolahti, Kalle Mustonen ja Ritva Örling. Tämäkin esitys hyväksyttiin lopulta yksimielisesti keskustelujen jälkeen.

Asia etenee vielä kunnanvaltuuston päätettäväksi.

Kunnanhallitus käsitteli maanantain kokouksessaan myös omistajuuttaan esimerkiksi Nurmijärven Kotien ja Rajamäen Uimahallin osalta.

Käsittelyssä oli myös useita kunnan täysin tai osittain omistamia kiinteistöosakeyhtiöitä, esimerkiksi Kiinteistö Oy Aitohelmi Klaukkalassa sekä Kiinteistö Oy Klaukkalan Säästökeskus.

Myös näitä omistajuuksia on tarkoitus käsitellä kunnanvaltuustossa 28. helmikuuta.