Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rajamäen keskustan ja ulkoilureittien esteettömyyteen tulossa parannuksia

Rajamäen keskustassa tehtiin esteettömyyskartoituskävely 28.9.2021 rakennetun ympäristön osalta. Rakennusten esteettömyyttä ei kartoitettu. Esteettömyyskartoituksen toteutti Ramboll Finland Oy yhteistyössä Nurmijärven kunnan sekä vanhus- ja vammaisneuvoston edustajien kanssa.

Esteettömyyskävelyllä kartoitettiin kauppakeskus Lähteen, linja-autoaseman, terveysaseman, kirkon, seurakunnan toimipisteen, kirjaston ja uimahallin lähiympäristöä. Reitin varrella keskusteltiin havainnoista ja konsultti muun muassa mittasi kulkuväylien leveyksiä ja kaltevuuksia, kynnyksien korkeutta ja ovien jäykkyyttä.

Esteettömyyskävelyn jälkeen havainnot ja toimenpiteet kerättiin raportiksi, joka toimitettiin kuntaan sekä vanhus- ja vammaisneuvostoille kommenteille. Valmis raportti esiteltiin tekniselle lautakunnalle tammikuussa pidetyssä kokouksessa.

Kunnan kiinteistöjen ja katualueiden osalta toimenpiteiden toteuttamisesta tehdään suunnitelma yhteistyössä kunnossapidon ja tilakeskuksen kanssa. Osa kohteista on yksityisen tai yhtiön omistamalla maalla, joten kiinteistön omistaja vastaa toimenpiteiden toteuttamisesta resurssiensa puitteissa.

Esteettömyyskartoituksen yhteydessä päätettiin tarkastella, olisiko Rajamäelle mahdollista toteuttaa esteetön ulkoilureitti. Sopiviksi kohteiksi valittiin Rajamäen urheilualueen kiertävä reitti ja Kylänpään alueen reitit. Molemmat reitit ovat toteutettavissa melko pienillä toimenpiteillä esteettömiksi. Reiteille lisätään muun muassa reittiopasteita ja penkkejä.

Reittien toteutuksen suunnittelu on käynnissä ja niiden avautumisesta tiedotetaan myöhemmin. Kylänpään esteetön reitti voidaan avata aikaisintaan, kun Metsolankaaren katualueen viimeistely on tehty.