Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pertsa ja Kilu 2 -elokuvan pääosanesittäjät on valittu – koko perheen seikkailuelokuvan kuvaukset käynnistyvät

Pertsan ja Kilun seikkailut jatkuvat. Pertsa ja Kilu 2 -elokuvan pääosan esittäjät on valittu ja elokuvan talvikuvaukset ovat käynnistymässä. Elokuvan on tarkoitus tulla ensi-iltaan vuodenvaihteen tienoilla.

Kesällä 2021 ensi-iltansa saanut Taavi Vartian ohjaama elokuva Pertsa ja Kilu saa jatkoa elokuvalla Pertsa ja Kilu 2. Ensimmäisestä elokuvasta tuttujen Pertsan ja Kilun eli Olavi Kiisken ja Oskari Mustikkaniemen soihtu siirtyy uusille nuorille näyttelijöille.

Pertsan saappaat täyttää tällä kertaa 11-vuotias Pauli Kesälä, Kilun roolissa nähdään 9-vuotias Leon Ruokola.

Poikien ystävän Pirkon roolissa jatkaa ensimmäisestä osasta tuttu kotkalainen Sara Vänskä.

Pertsa ja Kilu 2 -elokuvassa nähdään myös Vartian kanssa lukuisia yhteistöitä tehnyt Alina Tomnikov, joka näyttelee hyytävää pahista, vankikarkuri Annabella Pehkoa.

Muissa rooleissa nähdään edellisestäkin elokuvasta tuttuja Suomen eturivin näyttelijöitä mm. Anu Sinisalo, Turkka Mastomäki, Elsa Saisio, Ville Myllyrinne, Hannes Suominen ja Joonas Vartia. Muutama roolitus elokuvaan on vielä työn alla, muun muassa 10-vuotiaat kaksostytöt Vappu ja Kerttu ovat etsinnässä.

Pertsa ja Kilu 2 -elokuvan on tarkoitus tulla ensi-iltaan vuodenvaihteen tienoilla. Elokuvan lopullinen nimi kotimaisessa levityksessä on vielä pohdinnassa, mutta kansainvälisillä markkinoilla elokuva leviää nimellä Finders 2: Pharao’s Ring.

Pertsa ja Kilu 2 -elokuvan mittavaan kansainväliseen levitykseen uskotaan vahvasti, sillä edellinen elokuva levisi laajalti. Pertsan ja Kilun esitysoikeudet myytiin muun muassa Ranskaan sekä ranskankielisille alueille ympäri maailman, Saksaan, Japaniin, Turkkiin, Hollantiin, Belgiaan, Luxemburgiin ja Viroon.

Elokuva yhdistelee tapahtumia ja hahmoja kirjailija Väinö Riikkilän alkuperäisteoksista. Elokuvan ohjaa Taavi Vartia ja käsikirjoituksesta vastaa Vartian työparina Nina Linnovaara. Levitysyhtiönä toimii Nelonen Media ja tuotantoyhtiönä Taavi Vartia Tuotannot Oy.