Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Laaja etätyösuositus päättyy – Tätä se tarkoittaa

Etätyösuositus on päättymässä 28. helmikuuta. Osastopäällikkö Juha Sarkio valtiovarainministeriöstä (VM) kertoo, että VM ja sosiaali- ja terveysministeriö (STM) ovat esittäneet valtioneuvostolle etätyösuosituksen päättämistä helmikuun viimeinen päivä.

– Sen mukaan maaliskuun alusta siirrytään asteittan etä- ja lähityön yhdistämiseen. Siitä, miten se toteutetaan, ei ole mitään valtakunnallista ohjetta, Sarkio sanoo.

Hän totesi STM:n ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koronaviruksen tilannekatsauksessa, että kullakin työpaikalla käytännöistä päätetään itse.

– Vastuu on kullakin työpaikalla itsellään. Siellä katsotaan, mitkä työs voi edelleen tehdä etänä. Oleellista on edelleen välttää kontakteja.

Sarkio suosittaa, että työnantajat seuraavat alueellisten terveysviranomaisten suosituksia. Alueilla voidaan edelleen ottaa käyttöön rajoitustoimenpiteitä ja suosituksia esimerkiksi etätyöstä tai maskin käytöstä, jos tartuntamäärät sitä vaativat.

Kaikkien rajoitusten purkamisen ajankohtaa STM:n johtava asiantuntija Liisa-Maria Voipio-Pulkki ei lähde arvioimaan. Hänen mukaansa vahva tahtotila on ollut, että vapauttamiseen päästään maaliskuussa.

Koska tautia esiintyy vielä runsaasti, on Voipio-Pulkin mukaan oltava varovaisia, kun rajoituksia puretaan.

Esimerkiksi ravintolarajoituksia on lievennetty koko maassa. Ravintolat saavat olla auki puoleen yöhön asti, mutta anniskelun on päätyttävä kello 23.

Koronapassi on edelleen tauolla. Sitä ei siis edelleenkään voi käyttää vaihtoehtona rajoituksille.

Lisätty tieto koronapassin tauolla olemisesta 17.2. kello 11.15.