Nurmijärveläinen Heidi Liimatainen koiravaljakkourheilun MM-kisoihin Norjaan

Nurmijärveläinen Heidi Liimatainen osallistuu ensi viikolla koiravaljakkourheilun MM-kisoihin. Kisat järjestetään Norjan Hamarissa 23.–27.2.2022.

Liimatainen osallistuu kisoihin koiriensa Accan ja Koon kanssa.

Liimatainen kisaa koirineen SP2-luokassa, mikä on kahden koiran reellä ajettava sprinttiluokka. Kyseessä on nopeuskilpailu, jossa ajettava matka on noin viisi kilometriä.

– Matka ajetaan kolmena peräkkäisenä päivänä, riippuu siitä miten hyvin koirat ovat palautuneet. Eläinsuojelulain mukaisesti koiraa ei saa pakottaa jatkamaan, jos se kieltäytyy vetämästä tai ei selvästi jaksa, Liimatainen kertoo.

– Omat koirani ovat niin hyvin treenattuja ja koulutettuja, että tavallisesti ne haluavat jousta.

SP2-luokassa lähdöt tapahtuvat minuutin väliaikalähdöillä.

– Kisassa koetetaan edetä mahdollisimman nopeasti. Vaikka minuutti on pitkä matka ottaa kiinni, niin kyllä ohituksiakin silloin tällöin tapahtuu.

– Koira pitää olla niin hyvin treenattu, ettei se ole utelias toisia koiria kohtaan tai ala hidastaa muiden koirien kohdalla, Liimatainen kertoo.

Heidi Liimataisen päälaji on koirapyöräily, jota hän on harrastanut yli 10 vuotta.. Reellä tapahtuvaa koiravaljakkourheilua hän on harrastanut muutaman vuoden.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut