Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärveläinen Heidi Liimatainen koiravaljakkourheilun MM-kisoihin Norjaan

Nurmijärveläinen Heidi Liimatainen osallistuu ensi viikolla koiravaljakkourheilun MM-kisoihin. Kisat järjestetään Norjan Hamarissa 23.–27.2.2022.

Liimatainen osallistuu kisoihin koiriensa Accan ja Koon kanssa.

Liimatainen kisaa koirineen SP2-luokassa, mikä on kahden koiran reellä ajettava sprinttiluokka. Kyseessä on nopeuskilpailu, jossa ajettava matka on noin viisi kilometriä.

– Matka ajetaan kolmena peräkkäisenä päivänä, riippuu siitä miten hyvin koirat ovat palautuneet. Eläinsuojelulain mukaisesti koiraa ei saa pakottaa jatkamaan, jos se kieltäytyy vetämästä tai ei selvästi jaksa, Liimatainen kertoo.

– Omat koirani ovat niin hyvin treenattuja ja koulutettuja, että tavallisesti ne haluavat jousta.

SP2-luokassa lähdöt tapahtuvat minuutin väliaikalähdöillä.

– Kisassa koetetaan edetä mahdollisimman nopeasti. Vaikka minuutti on pitkä matka ottaa kiinni, niin kyllä ohituksiakin silloin tällöin tapahtuu.

– Koira pitää olla niin hyvin treenattu, ettei se ole utelias toisia koiria kohtaan tai ala hidastaa muiden koirien kohdalla, Liimatainen kertoo.

Heidi Liimataisen päälaji on koirapyöräily, jota hän on harrastanut yli 10 vuotta.. Reellä tapahtuvaa koiravaljakkourheilua hän on harrastanut muutaman vuoden.