Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Avi tarkasti 1359 päiväkodin henkilöstön määrän ja ryhmäkoot viime vuonna – Tässä tulos

Kunnallisten päiväkotien henkilöstömitoitus ja ryhmäkoko vastasivat hyvin varhaiskasvatuslain määräyksiä viime vuonna, kertoo aluehallintovirasto (avi) tiedotteessaan. Se kuitenkin muistuttaa, ettei tulos kerro siitä, miten kuormittavaksi työntekijät kokevat työnsä.

Aluehallintovirastot tarkastivat viime vuonna 1 359 päiväkotia. Niissä oli yhteensä 6 508 toimintapäivää. Tiedotteen mukaan päiväkodin henkilöstömitoitus oli varhaiskasvatuslain mukainen 99,31 prosentissa toimintapäivistä.

Tarkastetuissa päiväkodeissa oli yhteensä 5 563 lapsiryhmää ja niissä yhteensä 25 791 toimintapäivää. Lapsiryhmien koot olivat varhaiskasvatuslain mukaisia 98,79 prosentissa lapsiryhmien toimintapäivistä.

Tiedotteen mukaan tulokset saatiin tarkastamalla kuntien ilmoittamat päiväkotien ja lapsiryhmien lasten ja henkilöstön läsnäolotiedot viikon ajalta keväällä ja syksyllä.

– On hienoa, että varhaiskasvatuslakia noudatetaan mitoitusten osalta hyvin. Valvontamme ei kuitenkaan kerro, millaiseksi päiväkotien työntekijät kokevat työnsä. Varhaiskasvatuksen järjestäjien tuleekin nyt pohtia, mitkä ovat ne keinot, joilla työn kuormittavuutta voidaan vähentää, sanoo tiedotteessa johtaja Marja-Liisa Keski-Rauska avista.

Varhaiskasvatukseen tarvitaan tiedotteen mukaan lisää kehittämistä työn kuormittavuuden vähentämiseksi.