Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taksinkuljettajaa epäillään useista seksuaalirikoksista pääkaupunkiseudulla – Poliisi: Kuvasi osan teoista

Helsingin poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan seksuaalirikoksista, joista epäillään noin 40-vuotiasta taksinkuljettajaa. Poliisi tiedottaa asiasta verkkosivuillaan.

Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan tapauksista, joissa on seitsemän asianomistajaa. Rikosnimikkeinä on muun muassa viisi raiskausta, raiskauksen yritys, vapaudenriisto ja pakottaminen seksuaaliseen tekoon. Epäillyt rikokset tapahtuivat vuosina 2019–2021.

Epäilty otti poliisin mukaan toistuvasti kyytiin yksin liikkuvia naisia muualta kuin taksitolpilta. Usein hän tarjosi naisille matkalla alkoholia tai muita päihteitä. Hän ei ajanut heti kohdeosoitteeseen, vaan meni vääriä reittejä tai kuljetti asianomistajat asuntoon Helsingin ulkopuolelle. Mies teki naisille seksuaalista väkivaltaa autossaan tai asunnossa. Hänen toimintansa oli poliisin mukaan suunnitelmallista ja harkittua. Tekotapa oli kaikissa tapauksissa samantyyppinen.

Poliisilla on vankka käsitys, että osassa tapauksista epäilty kuvasi salaa asianomistajia.

– Saimme asianomistajat tunnistettua, kun suoritimme laite-etsintöjä epäillyltä takavarikoituihin tietoteknisiin laitteisiin. Nämä tapaukset eivät kuitenkaan edenneet syyteharkintaan, koska salakatselun syyteoikeus vanhentuu kahdessa vuodessa, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jutta Antikainen tiedotteessa.

Poliisi kävi esitutkinnan aikana läpi vastaavanlaisella tekotavalla tehtyjä rikoksia, joissa rikoksesta epäillyn henkilöllisyys ei ollut selvillä. Tutkinnat avattiin uudelleen. Epäillyn jäljille päästiin rikosteknisten tutkimusten avulla.