Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kihloihin aprillipäivänä: ”Luulin sitä ensin pilaksi” – Nurmijärvellä 36 vihkivarausta loppuvuodelle

Vihkiminen: Jonna ja Veli-Pekka menevät naimisiin tulevana kesänä.

Nurmijärvellä asuvat Jonna Piippo ja Veli-Pekka Puheloinen ovat tunteneet jo pienestä asti, mutta tutustuivat kunnolla somen kautta 2015 alkuvuodesta.

– Ensimmäiset kolme vuotta olimme etäsuhteessa, näimme vain viikonloppuisin, koska työmme olivat eri paikkakunnilla, Piippo sanoo.

Hän jäi 2018 äitiyslomalle, jolloin pariskunta muutti asumaan yhteen Nurmijärvelle.

Piippo muistaa hyvin heidän ensimmäiset treffinsä.

– Pyysin Vellua kahville luokseni Savitaipaleelle, siitä jäi tapa ja hän tuli joka viikonloppu luokseni.

Myös kosinta on jäänyt Piipon mieleen.

Parasta on rakkaudenosoitus toista kohtaan.

– Olimme putkiremontilta pois kotoa veljeni luona. Vellu tuli töistä aprillipäivänä 2019 ja toi sormuksen sekä kukkia. Luulin ensin sitä pilaksi, mutta eihän se sitä ollutkaan, hän sanoo.

Piipon ja Puheloisen häitä juhlitaan 16. heinäkuuta Savitaipaleella sijaitsevan Partakosken Ruhtinaanmäen kahvilalla ja kotieläinpihalla. Paikka valikoitui pariskunnan juurien takia.

–  Olemme molemmat kotoisin Savitaipaleelta ja hyvä ystävämme Päivi Eitomaa on paikan omistaja ja ylläpitäjä. Vihkiminen tapahtuu myös Ruhtinaanmäellä redutin päällä, josta on kaunis näkymä Saimaalle. Halusimme paikan joka on kaunis ja missä muut eivät ole pitäneet juhliaan. Tämä on siihen täydellinen, he sanovat.

Häitä on suunniteltu jo muutama vuosi ja tuleva aviopari toivoo, että myös suvun vanhimmat pääsisivät viettämään nuorimman lapsenlapsensa häitä.

Vihkimiseen ja hääjuhlaan osallistuu noin 60 henkilöä pariskunnan lähipiiristä. Iltajatkoille he ovat kutsuneet lisää ystäviään.

– Olemme suunnitelleen hiljakseen muutaman vuoden jo häitä. 2021 jouluna päätimme, että pidämme häät seuraavana kesänä, siitä lähtien suunnittelu on ollut melkein joka päiväistä, ainakin Jonnalla, Puheloinen paljastaa.

Tähän mennessä kaikki pariskunnan alkuperäiset suunnitelmat ja haaveet ovat toteutumassa.

– Yritämme tehdä mahdollisimman paljon itse, koristeet, ruuat, kukat ym. Kaikki on jo aluillaan ja hyvässä mallissa.

Jonna puuhastelee illat koristeiden kanssa ja Vellu suunnittelee vihkikaarta ja muita isompia tehtäviä.

– Parasta häissä on suunnittelu, ja kun pystyy tekemään itse. Se on yhteinen juhla, jossa yhdistyy ystävät ja sukulaiset ja tärkeimpänä tietenkin sitoutuminen ja rakkaudenosoitus toista kohtaan, he sanovat.

Tänä vuonna Nurmijärvellä on vielä yhteensä 36 vihkivarausta. Nurmijärven kirkko on suosituin, siellä on näistä 23, Klaukkalan kirkossa kuusi, Rajamäen kirkossa neljä ja muissa lähialueen kirkoissa kolme.

Helmikuussa naimisiin aikoo kaksi paria, joista molemmilla hääpäivä on 22.2.2022.

Vuoden suosituin hääkuukausi on heinäkuu, jolloin suurta päivään viettää jopa 15 paria. Vuoden suosituin vihkipäivä on 23. heinäkuuta, jolloin viisi paria astuu avioon.

Viime kesältä peruuntui ja siirtyi jonkin verran vihkimisiä, joten tulevana kesänä niitä on hieman edellisvuotta enemmän.

Vihkivarauksia otetaan vastaan aina toukokuun alusta alkaen seuraavalle vuodelle.

On kuitenkin vaikea sanoa kuinka aikaisessa vaiheessa kirkko tulee varata, jos mielii naimisiin tiettynä ajankohtana. Lauantaille 23. heinäkuuta ei voida enää ottaa varauksia, mutta esimerkiksi lauantaille 9. heinäkuuta mahtuu vielä hyvin.