Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lähes 300 vapaaehtoista leipojaa ilahdutti ikäihmisiä ystävänpäivänä – "Olemme kiitollisia"

Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjesti 14 paikkakunnalla Leivo iloa ikäihmisille -tempauksen, jossa välitettiin vapaaehtoisten tekemiä kotileivonnaisia palvelutaloissa asuville ikäihmisille.

Leivontaan haastettiin mukaan tempaukseen osallistuvien paikkakuntien asukkaita. Myös Nurmijärvi oli mukana leivonta talkoissa. Vapaaehtoiset leipoivat palvelutalojen ikäihmisille ystävänpäiväkahvien kanssa tarjottavia lämpimäisiä. Tempauksen tarkoituksena oli osoittaa välittämistä luovalla tavalla aikana, jolloin mahdollisuudet kasvokkaisiin kohtaamisiin ovat rajatut.

Keikkoihin osallistui yhteensä 280 vapaaehtoista kotileipojaa ympäri Suomen. Nurmijärvellä leipojia oli 26. Tempauksen vastaanotto oli hyvin positiivinen: ilahtuneita olivat sekä leivontaan osallistuneet vapaaehtoiset että palvelutalojen asukkaat.

Eri paikkakuntien palvelutaloissa leipomuksista pääsi nauttimaan yhteensä lähes 1400 ikäihmistä. Ystävänpäivän leivonnaisia toimitettiin palvelutaloihin yhteensä noin 500. Nurmijärvellä saavutettiin noin 50 kahden eri palvelutalon asukasta.

Nurmijärvellä oli mukana Onnenkimpaleen Heikkari ja Kissankello. Palvelutalojen johtaja Eeva Laine-Hasanin mukaan leivontatervehdys on asukkaiden keskuudessa hyvin pidetty tapahtuma.

Tempaus oli välittämisen kiertotaloutta parhaimmillaan, ja osoitti, että meissä suomalaisissa on edelleen talkoohenkeä, jolla olemme valmiita ilahduttamaan ikääntyneitä tuntemattomia lähimmäisiä. Olemme kiitollisia onnistuneiden leivontatalkoiden hienosta tuloksesta kaikille siihen osallistuneille ja sitä tukeneille, kertoo Siskojen ja Simojen toiminnanjohtaja Eero Väisänen.