Palindromipäivä 22.02.2022 sai aikaan buumin – Yhtenä päivänä vihitään enemmän pareja kuin vilkkaimpina kesäviikkoina

Huomenna on tämän vuoden suosituin siviilivihkimispäivä. Digi- ja väestötietovirasto vihkii tiistaina 22. helmikuuta avioon yhteensä 386 paria. Päivä lähes tuplaa talvella koko viikossa vihittävien määrän, kertoo Digi- ja väestötietovirasto tiedotteessaan.

Viraston kaikki vihkiajat on varattu Helsingistä Kittilään saakka palindromipäivänä 22.02.2022. Eniten pareja vihitään Helsingissä, 43. Kuopiossa vihkimisiä on 24, Joensuussa 18, Turussa 16, Oulussa ja Kittilässä 15.

Useilla pienilläkin paikkakunnilla vihkimisiä tehdään tiedotteen mukaan urakalla helmikuisena tiistaina.

– Talviaikaan vihimme tyypillisesti noin 200 paria koko viikossa, siksi vihkimäärät ovat todella poikkeuksellisia nyt 22. helmikuuta. Tämänhetkisen varauskalenterimme mukaan päivästä tulee koko vuoden suosituin vihkipäivä, kertoo tiedotteessa johtaja Ari Torkkel Digi- ja väestötietovirastosta.

Siviilivihkimisiä tehdään yleensä eniten perjantaisin kesällä heinä–elokuussa. Torkkelin mukaan tämän helmikuun tiistai ylittää suosiossaan jopa kesäperjantait. Kesällä siviilivihkimisen haluaa viikossa parhaimmillaan noin 300 paria.

Vuoden seuraavat suositut vihkipäivät ovat tiedotteen mukaan kesäkuukausien perjantaipäiviä. Esimerkiksi Helsingissä muutama kesäkuinen perjantai on jo varattu täyteen.

Loppuvuodesta on tiedotteen mukaan tulossa vielä yksi päivämäärä, joka saanee aikaan liikehdintää häitä suunnittelevien joukossa. Se on 22. joulukuuta 2022.

Vihkimiset Suomessa

Digi- ja väestötietovirasto

Vihkii avioliittoon samaa ja eri sukupuolta olevat puolisot. Vihkijänä toimii henkikirjoittaja tai julkinen notaari.

Vihkii pareja yhteensä 34 paikassa ympäri Suomea.

Useimmat vihkitilat ovat viraston tiloissa, mutta tiettyinä päivinä vihkimisen voi varata myös kolmeen viraston ulkopuoliseen tilaan. Lisäksi vihkijä on mahdollista saada omaan juhlatilaan lisämaksusta.

Viraston lisäksi avioliittoon vihkivät evankelis-luterilainen ja ortodoksinen kirkko, käräjäoikeus sekä rekisteröidyt uskonnolliset yhdyskunnat, joilla on siihen oikeus.

Vihkimistilaisuuksia on pidetty koko korona-ajan turvallisuus huomioiden.

Tällä hetkellä vihkimistilaisuuteen saa ottaa mukaan 2–6 vierasta.

Häät mielessä tälle kesälle? Suositulle vihkikaavalle on vielä vapaita aikoja jäljellä Helsingissä ja muuallakin

KHO: Tuomiokapituli sai antaa varoituksen homoparin vihkineelle papille

Käräjäoikeudessa häävipinää tänään: kaikki ajat varattuja, vihkimisiä puolen tunnin välein

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut