Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Palindromipäivä 22.02.2022 sai aikaan buumin – Yhtenä päivänä vihitään enemmän pareja kuin vilkkaimpina kesäviikkoina

Huomenna on tämän vuoden suosituin siviilivihkimispäivä. Digi- ja väestötietovirasto vihkii tiistaina 22. helmikuuta avioon yhteensä 386 paria. Päivä lähes tuplaa talvella koko viikossa vihittävien määrän, kertoo Digi- ja väestötietovirasto tiedotteessaan.

Viraston kaikki vihkiajat on varattu Helsingistä Kittilään saakka palindromipäivänä 22.02.2022. Eniten pareja vihitään Helsingissä, 43. Kuopiossa vihkimisiä on 24, Joensuussa 18, Turussa 16, Oulussa ja Kittilässä 15.

Useilla pienilläkin paikkakunnilla vihkimisiä tehdään tiedotteen mukaan urakalla helmikuisena tiistaina.

– Talviaikaan vihimme tyypillisesti noin 200 paria koko viikossa, siksi vihkimäärät ovat todella poikkeuksellisia nyt 22. helmikuuta. Tämänhetkisen varauskalenterimme mukaan päivästä tulee koko vuoden suosituin vihkipäivä, kertoo tiedotteessa johtaja Ari Torkkel Digi- ja väestötietovirastosta.

Siviilivihkimisiä tehdään yleensä eniten perjantaisin kesällä heinä–elokuussa. Torkkelin mukaan tämän helmikuun tiistai ylittää suosiossaan jopa kesäperjantait. Kesällä siviilivihkimisen haluaa viikossa parhaimmillaan noin 300 paria.

Vuoden seuraavat suositut vihkipäivät ovat tiedotteen mukaan kesäkuukausien perjantaipäiviä. Esimerkiksi Helsingissä muutama kesäkuinen perjantai on jo varattu täyteen.

Loppuvuodesta on tiedotteen mukaan tulossa vielä yksi päivämäärä, joka saanee aikaan liikehdintää häitä suunnittelevien joukossa. Se on 22. joulukuuta 2022.