Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskon logistiikkakeskuksen alue Ilvesvuoressa kasvaa – hinnaksi lähes 16 miljoonaa euroa

Taina Joutsen

Nurmijärven kunnanhallitus esittää valtuustolle, että kunta luovuttaisi Kesko Oyj:lle noin 714 271 m2:n alueen Ilvesvuori Pohjoisen alueelta logistiikkakeskusta varten. Nurmijärven kunnanvaltuuston on tarkoitus päättä asiasta kokouksessaan 28. helmikuuta.

Luovutettavaksi esitetty alue on huomattavasti suurempi kuin se, josta Nurmijärven kunnanvaltuusto päätti huhtikuussa 2021. Kunnanvaltuusto päätti tuolloin 571 000m2 kokoisen alueen luovuttamisesta, mutta varautui siihen, että luovutettavan alueen koko muuttuisi hankkeen suunnittelun ja asemakaavamuutoksen edetessä.

– Ilvesvuoreen suunniteltu Keskon logistiikkakeskus on toteutuessaan Nurmijärvelle historiallisen upea asia, joka luo tullessaan elinvoimaisuutta, työpaikkoja ja verotuloja. Esisopimuksessa varauduttiin, että tarvittava maa-ala voi muuttua asemakaavoituksen edetessä, ja nyt on selvinnyt, että logistiikkakeskuksen edellyttämä tarve on aiempia kaavailua suurempi. Kunnanhallitus esittää yksimielisesti, että kunta luovuttaa Keskolle tuon tarvittavan maa-alan, kunnanhallituksen puheenjohtaja Petri Vaulamo sanoo Nurmijärven kunnan tiedotteessa.

Kaavoitetulle alueelle osoitetaan rakennusoikeutta noin 314 265 k-m2. Luovutuksen hintana käytetään ulkopuolisen arvioijan esittämää hintaa 50 e/k-m2. Rakennusoikeuden muuttuessa myös sen mukaan määräytyvä kauppahinta muuttuu ja luovutuksen hinnaksi tulee 15 713 256 euroa.

Lopullinen kiinteistön kauppa luovutuksesta tehdään, kun esisopimuksessa esitetyt kaupan edellytykset täyttyvät. Uusi esisopimus korvaa aiemman, kesäkuussa 2021 Kesko Oyj:n ja kunnan välille allekirjoitetun esisopimuksen. Uusi esisopimus tulee allekirjoittaa kahden kuukauden kuluessa siitä, kun kunnanvaltuuston asiaa koskeva päätös on saanut lainvoiman.