Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ely-keskus varoittaa päällysteiden huonosta kunnosta: Suurikin päällystevaurio voi syntyä nopeasti

Uudenmaan ely-keskus on varottanut siitä, että päällysteiden vaurioituminen aiheuttaa haittaa liikenteessä.

Talven vaihtelevat kelit ovat saaneet erityisesti vilkkaimpien teiden päällysteet vaurioitumaan nopeasti ja päällysteen huonosta kunnosta varoitetaan monin paikoin.

Tienkäyttäjiltä edellytetäänkin tarkkaavaisuutta, sillä suurikin vaurio voi vilkkaalla tiellä syntyä nopeasti.

– Reikä saattaa syntyä jopa tunnissa tai parissa. Kelit ovat nyt sellaiset, että tienkäyttäjä saa olla tarkkana, kertoo kunnossapitoyksikön päällikkö Tuomas Vasama kertoo.

Päällystevaurioiden syynä on veden jäätyminen ja sulaminen päällysteen huokosissa sekä veden ja liikenteen aiheuttama rasitus. Ely-keskukselta kerrotaan, että paikkausmenetelmiä on näissä oloissa rajoitetusti käytettävänä ja vaurioita syntyy tällä hetkellä enemmän kuin ehditään paikata.

Tuleeko tästä keväästä keskimääräistä pahempi?

– Kevään kulku näyttää, ja meidän pitää olla varautunut kaikkeen, Vasama vastaa.

Ongelmallisimmilla osuuksilla joudutaan laskemaan nopeusrajoitusta tilapäisesti, kunnes vauriot saadaan pysyvämmin korjattua.

– Uudenmaan elyn mittakaavassa kaikkein pahimmat kohteet eivät ole tällä hetkellä Keski-Uudellamaalla, vaikka varmasti paikallisesti pahojakin ongelmia siellä on ja päällysteet reikiintyvät, Vasama sanoo.

Hankalimmat paikat ovat Vasaman mukaan Uudenmaan länsipuolella.

Vilkkaiden teiden huonokuntoisimmat osuudet priorisoidaan uudelleenpäällystysohjelmassa myös aikataulutuksessa.

Akuutit palautteet tiestön kunnosta: Tienkäyttäjän linja puh. 0200 2100. Ely-keskuksen liikenteen asiakaspalvelu: puh. 0295 020 600. Ohjeet vahingonkorvauksen hakuun: https://www.ely-keskus.fi/vahingonkorvaukset.