Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pitsei Pori pualest Jatan aitassa – "töitä joita ei heti tule muualla vastaan"

Jatan aitassa Palojoella on avautunut Porin seudun kansalaisopiston nypläyksenharrastajien näyttely. Nähtävänä on paljon eri tekniikoilla tehtyjä töitä, joita ei tule heti muualla vastaan. Näyttely on avoinna 11. maaliskuuta asti. Koronarajoitusten vuoksi näyttelyyn voidaan ottaa vain pieni ryhmä kerrallaan.

Nypläyksen opettaja Hellevi Wikgren on opettanut nypläystä Porissa yli 25 vuoden ajan.

– Nypläyksestä innostuneita on ollut aina, enkä koskaan ole kokenut oppilaspulaa. Itsekseen on vaikeampi lähteä harjoittelemaan nypläystä ja siksi onkin parempi aloitella ryhmässä. Kursseillani uusi oppilas integroidaan heti joukkoon. Hän joutuu ”nypläyksen kielikylpyyn” ja oppii heti mistä puhutaan ja miten kokeneemmat nyplääjät työtään tekevät, Wikgren kertoo.

– Meillä on myös valtavan hyvä ryhmähenki. Jos joku lähtee esittämään kaikkitietävää, otan kurssilaisen heti henkilökohtaiseen keskusteluun. Käsken oppilaita myös välillä vaihtamaan istumapaikkaa, sillä se auttaa näkemään asioita uudesta vinkkelistä sekä tutustumaan muihin, hän jatkaa.

Kursseilla ikärakenne on 5-vuotiaasta yli 80-vuotiaisiin. Lapset ovat omassa ryhmässään. Moni on tullut kursseille, kun on nähnyt pitsejä esimerkiksi näyttelyssä tai seurannut nypläysesitystä. Harrastus kisaa tunnettuudessa lasten muiden harrastusten kanssa.

Jokavuotista Jatan aitan näyttelyä ei pidetty viime vuonna koronan takia.

– Päätin tänä vuonna avata näyttelyn ja seuraamme kulloisiakin ajantasaisia koronamääräyksiä. Poikkeavaa on, että käynti tulee sopia etukäteen, sillä voimme ottaa vain yhden pienryhmän kerrallaan sisään. Tervetuloa terveenä ja maskin kera, kertoo Jatan aitan omistaja Marjo Maisi.

Aika tulee sopia ennakkoon päällekkäisten vierailujen välttämiseksi puhelimitse tai sähköpostilla. Maksimiosallistujien määrä on kerrallaan 10 samaan ryhmään kuuluvaa henkilöä.

Jatan aitta sijaitsee osoitteessa Maisinkuja 41, 01940 Palojoki. Navigaattoriin Koulukulmantie 75.