Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskuskauppakamari: Yritykset ovat valmiita tukemaan Venäjän vastaisia pakotteita, vaikka niistä aiheutuisikin ongelmia

Keskuskauppakamarin alaiset yritykset ovat valmiita tukemaan Venäjän vastaisia pakotteita, vaikka ne voivat haitatakin niiden liiketoimintaa.

Asiasta kertoo Keskuskauppakamari tiedotteessa.

– Yrityksille epävakaa geopoliittinen tilanne tuo paljon epävarmuutta, jota ei olisi kaivattu pitkän koronapandemian jälkeen.Suomalaiset yritykset kuitenkin ymmärtävät, että pakotteet ovat aivan välttämättömiä vakavassa turvallisuuspoliittisessa tilanteessa. Yritysten liiketoimintaan voi kohdistua pakotteiden myötä haittavaikutuksia, mutta niitä ollaan valmiita tukemaan, sillä yritykset ovat valmiita tuomitsemaan Venäjän aggressiiviset toimet, kommentoi Keskuskauppakamarin kansainvälisten asioiden johtaja Lenita Toivakka tiedotteessa.

Toivakan mielestä on olennaista, että yritykset pysyvät kartalla koko prosessin ajan.

– Tärkeintä yritysten kannalta on, että pakotteiden toimeenpano on selkeää ja yrityksillä on saatavilla riittävästi tietoa. Käytännöt saattavat monilta osin muuttua maksuliikenteen, kuljetusten kuin tullauskäytäntöjen osalta. Tämä koskee niin EU-pakotteita kuin Yhdysvaltojen pakotteita. Kansainväliset arvoketjut linkittävät yrityksiä monin tavoin toisiinsa tässäkin tilanteessa, Toivakka kuvailee.