Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ulosotossa oli yli 0,5 miljoonaa velallista viime vuonna – Häätöjä vähemmän kuin ennen koronaa

Ulosotossa oli vuoden 2021 aikana yhteensä 560 000 velallista. Se on noin 1,5 prosenttia vähemmän kuin edellisenä vuonna. Velallisista 91 prosenttia oli tavallisia kansalaisia, loput erilaisia yhtiöitä ja yhteisöjä, kertoo Ulosottolaitos tiedotteessaan.

Viime vuonna ulosottoon saapui tiedotteen mukaan yhteensä 2,8 miljoonaa asiaa. Se on noin seitsemän prosenttia vähemmän kuin vuonna 2020.

Pitkään kasvussa olleiden sosiaali- ja terveysalan asioiden määrä väheni noin 16 prosenttia. Myös veroasioita oli edellisvuotta vähemmän.

Häätöjä oli viime vuonna noin kuusi prosenttia enemmän kuin vuonna 2020. Vaikka vireille tulleiden ja toimitettujen häätöjen määrä kasvoi, oli niitä vähemmän kuin kahtena koronaa edeltäneenä vuonna.

Velkojille Ulosottolaitos sai tilitettyä yhteensä 1,2 miljardia euroa. Se on enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Summassa oli kasvua edelliseen vuoteen verrattuna neljä prosenttia.

Ulosottomyyntejä oli noin 20 prosenttia vähemmän kuin edellisenä vuonna. Tiedotteessa kerrotaan, että tähän on vaikuttanut koronapandemia sekä Ulosottolaitoksen organisaatiomuutos. Vuosi 2021 oli Ulosottolaitoksen ensimmäinen kokonainen toimintavuosi organisaatiomuutoksen jälkeen.