Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jälleen samassa työpaikassa – nyt Nurmijärven helluntaiseurakunnassa

Nurmijärven helluntaiseurakunta on saanut kaksi uutta työntekijää. Esa-Pekka Mattila toimii seurakunnan pastorina ja hänen puolisonsa Soile Mattila seurakuntatyöntekijänä. He siirtyivät Nurmijärvelle Espoosta, jossa Esa-Pekka Mattila työskenteli helluntaiseurakunnan pastorina. Soile Mattila teki sijaisuuksia päiväkodeissa ja opetti musiikkia koulussa.

– Espoon aika oli meille poikkeuksellinen. Sitä ennen olemme olleet opiskeluajoista lähtien samoissa työpaikoissa, Soile Mattila kertoo.

Uutta työpaikkaa Mattilat ryhtyivät etsimään, koska halusivat jälleen päästä työskentelemään samassa seurakunnassa.

Mattilat vastaavat jumalanpalveluksista ja rukoustilaisuuksista. He ovat kumpikin toiselta ammatiltaan musiikinopettajia, joten he ovat tiiviisti mukana seurakuntamusiikissa. Nuorisotyö on myös tärkeä osa-alue. Soile Mattila on lisäksi mukana myös pyhäkoulu- ja lapsityössä.

– Sitten on vielä ihmisten kanssa oleminen ja yhteydenpito, onko se sitten työtä vai mitä, Esa-Pekka Mattila naurahtaa.

– Täällä on valtavan aktiivinen ja innokas vapaaehtoisten joukko, joiden kanssa teemme yhdessä tätä työtä, hän jatkaa.

Mattilat ovat ilahtuneita seurakuntansa voimakkaasta diakoniatyöstä, josta esimerkiksi he nostavat ruoka-avun.

– Olemme muuttaneet aika paljon, asuneet kahteen otteeseen Virossa sekä Pohjanmaalla ja eri puolilla pääkaupunkiseutua, Mattilat kertovat.

Nyt heistä on tullut nurmijärveläisiä.

– Nurmijärvi sopii meille hyvin. Meillä on kummallakin maalaisuutta sisikunnassa, ja täällä on rauhallisempaa kuin kehien sisäpuolella, Soile Mattila sanoo.

– Olemme himohiihtäjiä ja se on meille osa kotiutumista. Kun vain latu on lähellä niin meillä pyyhkii hyvin, Esa-Pekka Mattila jatkaa.

Mattilat harrastavat muutakin kuntoliikuntaa vuodenaikojen mukaisesti. Myös Viro ja viron kieli ovat lähellä pariskunnan sydäntä, ja he ovat kumpikin opiskelleet siellä.

Mattilat ovat tyytyväisiä myös siitä, ettei uusi työpaikka vienyt heitä kovin kauas neljästä eteläisessä Suomessa asuvasta aikuisesta lapsesta sekä ensimmäisestä lapsenlapsesta.