Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lähde toimintarajoitteisen henkilön ulkoilukaveriksi – koulutus vapaaehtoiseksi maaliskuussa

Ulkoilun hyvinvointia lisäävät vaikutukset ovat kiistattomia. Monet kuitenkin jäävät neljän seinän sisälle, jos yksin ulkoileminen tuntuu vaikealta ja turvattomalta esimerkiksi yksinäisyyden, liukkaiden kelien, tai iän ja sairauksien tuomien haasteiden vuoksi.

Vapaaehtoistyöstä kiinnostuneille on nyt tarjolla tilaisuus lähteä tukemaan toimintarajoitteisten ihmisten ulkoilua kouluttautumalla ulkoilukaveriksi Hyvinkään- ja Keski-Uudenmaan Omaishoitajat ry:n järjestämässä ”Ulkoilukaveriksi omaishoitoperheelle”- koulutuksessa.

Koulutuksen aikana käydään läpi mm. vapaaehtoistyön periaatteita, turvallisten ulkoilureittien valintaa, ulkoilussa käytettäviä apuvälineitä ja avustamista sekä ulkoilukaveri-toiminnan eri mahdollisuuksia. Lisäksi koulutuksessa vierailee jo mukana oleva vapaaehtoinen kertomassa kokemuksiaan Ulkoilukaveri-toiminnasta. Koulutuksen käyneet vapaaehtoiset voivat toimia esimerkiksi omaishoitoperheissä hoidettavan läheisen ulkoilukaverina, tai omaishoitajien kävelyporukan ohjaajana. Toiminnan sisällöstä sovitaan aina tapauskohtaisesti.

Koulutus toteutetaan Teams-sovelluksella 2. maaliskuuta ja 9. maaliskuuta kello 17–20. Koulutukseen voi osallistua kaikista lähialueen kunnista. Kouluttajina toimivat OmaisOiva- ohjaajat Laura Kosonen ja Päivi Koppelmäki. Ilmoittautumiset koulutukseen toivotaan ma 28. helmikuuta mennessä OmaisOiva ohjaajalle: laura.kosonen@omaisoiva.net ja puh. 0503203962 tai Päivi Koppelmäki pk.omaisoiva@gmail.com p. 0442386453. Myös Ulkoilukaveria itselleen tai perheelleen toivovat voivat olla yhteydessä kouluttajatahoihin.