Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seela Sella palaa Monikkosalin lavalle – "Tapahtumiin pitää voida tulla hyvällä mielellä"

Tapahtuma: Seela Sella toivoo yleisön palaavan tapahtumiin.

– Kyllä tämä tuntuu taas kuin uudelta alulta, kuin perhonen kuoriutuisi kotelostaan, näyttelijä Seela Sella sanoo.

Sella on tekemässä paluun esiintymislavoille heti koronarajoitusten hellittäessä. Monikkosalissa nähdään lauantaina 12. maaliskuuta kello 15 Sellan esittämä omaelämänkerrallinen ”Ihan Seelana” -teatteritapahtuma. Kari Paukkusen ohjaamassa esityksessä käydään läpi Sellan elämänvaiheita lapsuudesta avioliittoon, ja uran eri vaiheista aina nykyhetkeen saakka.

Monikkosali on Sellalle tuttu paikka, sillä hän on esiintynyt siellä kerran aikaisemminkin.

– Muistan kyllä hyvin esityksen Nurmijärvellä. Muistan ilahtuneeni, että paikalla oli paljon yleisöä. Ja aivan ihana yleisö se olikin! Yleisöllä on niin suuri rooli tässä työssä. Tämä on palveluammatti ja vuorovaikutus yleisön kanssa tekee esityksen.

Sella täytti joulukuussa 85 vuotta, mutta jatkaa edelleen esiintyvän taiteilijan vaativassa ammatissa. Hyvästien jättäminen estradeille ei ole käynyt hänellä mielessäkään.

– Ei suinkaan! Minulla on niin paljon tekeillä, ettei tässä ehdi vanhentua, näyttelijä kuittaa.

Emme ole mitään ilman teitä.

Kulttuuriala on kokenut kovia koronan kourissa, kun esityksiä on peruttu ja siirretty. Osa yleisöstä epäröi edelleen tapahtumiin lähtemistä.

Sella ymmärtää epäröijiä, mutta muistuttaa, että kulttuuritapahtumissa pidetään hyvin huolta turvallisuudesta.

– Tapahtumiin pitää voida tulla hyvällä mielellä. Kulttuurin tarkoitus on luoda hyvää mieltä ja auttaa ihmisiä avaamaan omia tunteitaan.

Taiteilijat kokevat elävälle yleisölle esiintymisen tärkeänä. Sella vetoaakin ihmisiin, että he uskaltaisivat taas mukaan kulttuuritapahtumiin.

– Totutellaan yhdessä uuteen alkuun. Me emme ole mitään ilman teitä.