Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronaviestintä muuttuu – Päikky ja Wilma eivät enää tuo huoltajille tietoa koronatilanteesta

Varhaiskasvatuksessa ja koulussa olevien lasten huoltajia ei enää ohjeisteta ilmoittamaan lapsen sairauspoissaolon syytä päiväkodille tai koululle, kerrotaan Nurmijärven kunnan tiedotteessa.

Koronaviestintää ei siis toteuteta enää hiihtoloman jälkeen aiemmalla tavalla Päikyn tai Wilman kautta huoltajille. Kunta tiedottaa koko kuntaa koskevasta koronatilanteesta sekä mahdollisesti muuttuvista rajoituksista ja suosituksista verkkosivuillaan ja sosiaalisessa mediassa. Keski-Uudenmaan kokonaisepidemiatilanteesta saa tietoa maanantaisin Keusoten verkkosivuilla ilmestyvästä koronaviikkotiedotteesta.

Nurmijärvellä on alkuvuoden ajan kerätty tilannetietoa koulujen ja päiväkotien koronatautitilanteesta. Tämän avulla on voitu arvioida sekä yksittäisten yksiköiden että kaikkien koulujen ja päiväkotien tilanne, mahdolliset tautiryppäät ja henkilöstön riittävyys yksikössä. Kokonaistilanteesta on keskusteltu Keusoten terveysviranomaisten kanssa viikoittain, jolloin on arvioitu, vaatiiko tilanne joitain erityistoimia.

Tautitilannekuvan luonti on perustunut siihen, että lasten huoltajat ovat ilmoittaneet koululle tai päiväkotiin lapsensa positiivisesta koronatestituloksesta. Sairastuneen lapsen luokan tai päiväkotiryhmän huoltajia on näiden ilmoitusten perusteella informoitu mahdollisesta altistumisesta koronavirukselle.