Ruoan hinta nousi tammikuussa eniten sitten vuoden 2014 – Venäjän sotatoimetkin voivat vaikuttaa tuleviin hintoihin

Ruoan hinta nousi tammikuussa 3,2 prosenttia verrattuna viime vuoden tammikuuhun, kertoo Päivittäistavarakauppa ry. Tämä on kovin nousu sitten vuoden 2014.

3,2 prosentissa ovat mukana elintarvikkeet ja alkoholittomat juomat. Alkoholijuomien ja tupakan hinta nousi hieman nopeammin, 3,5 prosenttia.

– Kustannusten nousu koko ketjussa, erityisesti alkutuotannossa, on alkanut heijastua selvästi elintarvikkeiden ja alkoholittomien juomien kuluttajahintoihin. Niiden hintataso nousi marraskuussa 1,5 prosenttia, joulukuussa 1,7 prosenttia ja tammikuussa jo 3,2 prosenttia edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Koko viime vuoden hinnannousu oli vain 0,6 prosenttia. Ruoan hinta on noussut näin paljon viimeksi tammikuussa 2014. Asiantuntijat ennakoivat lisäksi, että Ukrainan sodalla tullee olemaan vaikutuksia ruoan hintaan myös Suomessa, sanoo Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto tiedotteessa.

Käyttötavaroiden hinnat eivät juuri nousseet, muutos oli vain 0,6 prosenttia. Kaikkien kuluttajahintojen vuosimuutos eli inflaatio oli kuitenkin Tilastokeskuksen mukaan tammikuussa 4,4 prosenttia, kun se vielä joulukuussa oli 3,5 prosenttia.

Päivittäistavarakauppa seuraa jäsenyritystensä myyntiä Tilastokeskuksen kautta. Mukana ovat K-Citymarket, K-Supermarket, K-Market, Neste K -liikenneasemat ja muut K-ruokakaupat, Alepa, Sale, Prisma, S-market, Herkku ja ABC, Lidl, Tokmanni, M-ketju, Minimani, R-kioski sekä Kauppahalli24.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut