Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsikaaren ja Uotilan kouluille ei nyt hallinnollisia yhdistämisiä – asiaa voidaan tarkastella uudelleen

Selvitystyötä Länsikaaren koulun yhdistämiseksi Rajamäen kouluun ei käynnistetä, ei myöskään Uotilan koulun hallinnollista yhdistämistä toiseen yksikköön. Sivistyslautakunta päätti asiasta viime kokouksessaan. Päätöksen mukaan hallinnollisia yhdistämisiä tarkastellaan uudelleen, mikäli koulujen toimintaympäristöissä tapahtuu muutoksia.

Asia liittyy Nurmijärven kunnanvaltuuston tammikuussa 2021 hyväksymään palveluverkkosuunnitelmaan vuosille 2020-2040. Koulujen osalta palveluverkkosuunnitelmaan on kirjattu tavoitteeksi käyttötalouden kustannuksien alentaminen ja toiminnan organisoinnin joustavoittaminen hallinnollisilla yhdistämisillä. Tavoitteena oli myös, että kaikilla kouluilla olisi virkarehtori.

Hallinnollisia yhdistämisiä lähdettiin valmistelemaan sivistys- ja hyvinvointitoimialalla syksyllä 2021. Valmisteluun kuuluivat kuulemiset, joita järjestettiin Karhukorven ja Nukarin, Maaniitun ja Palojoen, Harjulan ja Syrjälän, Metsäkylän ja Mäntysalon sekä Lepsämän ja Valkjärven koulujen oppilaille ja heidän huoltajilleen, henkilökunnalle sekä muille, joita asia koski tai muutoin kiinnosti.

Henkilökunnan, huoltajien ja muiden asiasta kiinnostuneiden kuulemiset järjestettiin kouluilla paikan päällä. Oppilaiden kuuleminen järjestettiin kyselyn avulla. Sen sijaan sivistys- ja hyvinvointitoimialalla päätettiin, että Länsikaaren ja Uotilan kouluja koskevat selvitystyöt tehdään kevään 2022 aikana.

Kuulemistilaisuuksien sekä niiden pohjalta laadittujen ennakko- ja lapsivaikutusten arviointien perusteella sivistyslautakunta päätti marraskuussa 2021, että Valkjärven koulu yhdistetään hallinnollisesti Lepsämän kouluun 1.8.2023 alkaen. Muiden koulujen osalta todettiin, että hallinnollisia yhdistämisiä tarkastellaan uudelleen, mikäli koulujen toimintaympäristöissä tapahtuu muutoksia.