Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskisuomalainen: Suomalaisiakin on lähtenyt Ukrainaan sotimaan – Tästä syystä lähteminen on tärkeää myös Suomen kannalta, sanoo vapaaehtoisena Ukrainan joukkoihin hakenut

Suomen Ukrainan suurlähetystö on tällä viikolla alkanut ottaa vastaan virallisia hakemuksia suomalaisilta vapaaehtoisilta, jotka ovat valmiita lähtemään Ukrainaan. Sosiaalisen median viesteistä voi päätellä, että joitakin suomalaisiakin on jo liittynyt Ukrainan niin sanottuihin ulkomaalaisiin joukkoihin, kertoo Keskisuomalainen.

Twitterissä eräs Ukrainan sotilasasuun pukeutunut suomalainen kirjoittaa tulleensa puolustamaan Ukrainaa.

– Vain passi oli välttämätön varuste. Ottakaa kuitenkin lämmintä vaatetta, jos tulette Ukrainan tueksi. Minun tupakaverini ovat Norjasta ja Yhdysvalloista. Lisää taistelijoita tarvitaan, suomalainen tviittaa.

Keskisuomalaisen mukaan eräs suurlähetystöön hakemuksen jättäneistä on Keski-Suomesta kotoisin oleva mies. Hän on toiminut noin 10 vuotta aliupseerina Puolustusvoimissa ja ollut myös kansainvälisissä tehtävissä. Nykyisin hän työskentelee siviilitehtävissä.

– Ehkä perimmäinen motiivi lähetä Ukrainan avuksi on se, että olen orientoitunut sotilaan arvoihin. Kun joku valtio hyökkää ilman järkeviä perusteita demokraattista ja itsenäistä maata vastaan, sotahistoriaa tuntevan ja sotilaskoulutuksen saaneen on aika vaikea vain katsella sivusta, mies perustelee Keskisuomalaiselle.

Hän toteaa vielä, ettei Ukrainan joukkoihin hakemisen motiivina ollut raha.

Haastateltu sanoo, että kokee mahdollisen Ukrainaan lähtemisen tärkeäksi myös Suomen kannalta.

– Luin jonkun vapaaehtoiseksi hakevan suomalaisen sanoneen, että eikö ole parempi pysäyttää Venäjän tankit Kiovassa kuin Suomen maaperällä. Siitä olemme kai kaikki samaa mieltä, mies jatkaa Keskisuomalaiselle.

Hän arvelee, että erityisosaamisensa vuoksi hän ei todennäköisesti olisi etulinjassa ampumassa, vaan muissa tehtävissä. Siltä mies muistuttaa, että kun soditaan, kuolema on läsnä koko ajan omasta tehtävästä riippumatta.

Sodan kestoa tai seuraavia käänteitä Keskisuomalaiseen haastateltu mies ei halua ennustaa.

Ukrainan asevoimien vahvistuksiksi hakeneet suomalaiset voivat nyt vain odottaa kutsua tai hylkäämistä.