Valtakunnallinen kierrätyskampanja eläinten hyväksi – lahjoituskohteiden joukossa Onnentassu

Kahdeksatta kertaa järjestettävässä Familonin valtakunnallisessa kierrätyskampanjassa kuluttajat voivat palauttaa käytetyt, puhtaat peitot kierrätyslaatikoihin, joita löytyy maaliskuun ajan yli sadan Familon-jälleenmyyjän tiloista; muun muassa Prismoista.

Peitot lahjoitetaan eläinten pehmusteiksi eri puolilla maata toimiville eläinsuojeluyhdistyksille; joukossa Keravan, Järvenpään, Mäntsälän ja Nurmijärven löytöeläimiä vastaanottava Onnentassu.

Peitot ovat valikoituneet kierrätyskampanjan keräyskohteiksi, koska niiden kysyntä löytöeläintaloissa on suuri. Tyynyille käyttöä ei ole.

Tekstiilien kierrätys on tätä päivää. Tyynyt ja peitot ovat tekstiiliä, mutta niille ei ole vielä löydetty toimivaa kierrätysmallia.

Kierrätyksen kannalta ne ovat ongelmallisia, koska ne koostuvat erilaisista materiaaleista: eri laatuisista kankaista ja erilaisista täytemateriaaleista.

Virallinen ohjeistus on hävittää tyynyt ja peitot sekajätteenä, jonka mukana ne päätyvät energiantuotantoon.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut