Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uudenlaista koronarokotetta saatu nyt Suomeen – Näille ryhmille THL suosittelee proteiinirokotetta

Novavaxin proteiinirokotetta Nuvaxovidia on saatu Suomeen viime viikolla. Sitä ei välttämättä riitä heti kaikille halukkaille, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tiedotteessaan.

Rokotteita saadaan Suomeen maaliskuun aikana yhteensä noin 235 000 annosta. Lisää valmisteita saadaan huhti–kesäkuussa, mutta tarkempi aikataulu on tiedotteen mukaan vielä auki.

– Rokotevalmisteita ei välttämättä riitä heti kaikille halukkaille. Suurin lääketieteellinen tarve saada halutessaan tämä rokote on rokottamattomilla yli 60-vuotiailla ja lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvilla, kertoo tiedotteessa THL:n johtava asiantuntija Mia Kontio.

Hänen mukaansa rokotteita ei välttämättä ole saatavilla kaikissa koronarokotuspaikoissa.

– Kunnat ilmoittavat paikat ja ajankohdan, jolloin Nuvaxovid-rokotteen voi saada, Kontio jatkaa.

Proteiinirokotetta suositellaan ensisijaisesti henkilöille, joille ei voida antaa aikaisemmin käyttöön tulleita mRNA- tai adenovirusvektorirokotteita. Tiedotteessa todetaan, että Nuvaxovid-rokote sopii lähes kaikille aikuisille.

Rokotteella on Euroopan unionin alueella myyntilupa 18 vuotta täyttäneiden ensimmäisiin ja toisiin rokoteannoksiin. Rokotteella ei ole myyntilupaa kolmansille rokoteannoksille.

Tiedotteen mukaan rokotevalmistetta ei toistaiseksi suositella kolmantena annoksena muuten kuin poikkeustapauksissa, jos mRNA- tai adenovirusvektorirokotetta ei lääketieteellisestä syystä voida antaa.