Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aloite: Varahenkilöitä varhaiskasvatukseen

Kunnanvaltuustolle jätettiin maanantain kokouksessa valtuustoaloite, jossa esitetään, että kunta lisäisi varahenkilöiden määrää varhaiskasvatuksen tarpeisiin. Aloitteen tekijät ovat Elli Mantila (kok.), Mirja-Liisa Tofferi (kesk.) ja Visa Tarikka (kok.). Heidän lisäkseen aloitetta kannattaa kuusi henkilöä.

– Nurmijärven kunnan päivähoitotilanne on kuormittunut. Päiväkodit ovat täynnä, eikä palvelusetelin tarjoaminenkaan perheille auta, sillä myös yksityiset päiväkodit ovat täynnä, aloitteessa sanotaan.

Sen lisäksi,että kunta toteuttaa uusia päiväkotihankkeita väestöennusteen ja paikallisten tarpeiden pohjalta, on aloitteen mukaan tehtävä myös nopeammin vaikuttavia toimenpiteitä.

– Yksi suuri ongelma on henkilöstöpula. Alan houkuttelevuuden lisääminen varhaiskasvatuksen henkilöstön työoloja parantamalla on yksi keino, aloitteessa todetaan.

Varahenkilöiden lisääminen edistäisi aloitteen mukaan henkilökunnan työssä jaksamista ja varhaiskasvatuksen laatua. Hoitajat ehtisivät tehdä työnsä hyvin, suunnitelmat päivän sisällöstä voitaisiin toteuttaa, eikä tarvitsisi juosta talon sisällä ryhmästä toiseen.