Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärven Veden yhtiöittämistä selvitetään sittenkin – päätökset asiasta tarkemman valmistelun jälkeen

Selvitykset Nurmijärven Vesi -liikelaitoksen yhtiöittämisestä käynnistyvät sittenkin. Nurmijärven kunnanvaltuusto päätti asiasta viime kokouksessaan.

Kunnanhallituksen pohjaesityksessä valtuustolle esitettiin, että vesihuolto säilytettäisiin nykyisellään liikelaitoksena. Valtuutettu Sirkka Rousu (sd.) teki kuitenkin valtuustolle muutosesityksen, jonka mukaan päättää valmistelut Nurmijärven Vesi -liikelaitoksen yhtiöittämisestä käynnistettäisiin ja kunnanvaltuusto tekisi yhtiöittämistä koskevat päätökset erikseen tarkemman valmistelun jälkeen.

Rousun mukaan valtuuston kyselytunnilla saatu lisäselvitys aiheutti ehkä lisäepäselvyyttä siitä, ovatko kaikki ulkopuolisen konsultin tekemät selvitykset riittäviä päätöksen tekemiseen. Muutosesitystään hän perusteli sillä, että kaikki epäselvyydet tulisivat näin huolella selvitetyiksi.

Lisäselvitystä kaipaavat hänen mukaansa ainakin verotukseen ja talouteen liittyvät asiat. Hänen mukaansa olisi hyvä selvittää myös verrokkiratkaisuja, joita on tehty muissa kunnissa vastaavassa tilanteessa.

Kunnanvaltuusto oli selkeästi erimielinen siitä, tuleeko selvityksiä vesilaitoksen yhtiöittämisestä käynnistää vai ei. Asia aiheutti hajaannusta myös sosiaalidemokraattien valtuustoryhmässä, ja Rousun muutosesitys olikin henkilökohtainen.

Kannatusta Rousu sai muun muassa perussuomalaisilta. Vielä valtuustoa edeltäneessä kunnanhallituksessa Maiju Tapiolinna (ps.) teki muutosesityksen, jonka mukaan Numijärven Vesi -liikelaitosta ei tule yhtiöittää, ja hänen muutosesityksensä myös voitti tuolloin äänestyksen.

– Kunnanhallituksessa tein esityksen, että Vesi tulisi säilyttää liikelaitoksena. Se oli perussuomalaisten näkökulma ja kanta asiaan, mutta sen jälkeen asian ympärille on tullut lisää keskustelua, Tapiolinna sanoo.

– Meilläkin kanta alkaa olla, että voisimme selvittää yhtiöittämistä, mutta siihen liittyy monia asioita kuten verotus sekä pelko siitä, että veden hinta karkaa käsistä, hän jatkaa.

Valtuusto ei ollut yksimielinen muutosesityksestä. Äänestyksen jälkeen (16 jaa – 35 ei) valtuusto päätti hyväksyä muutosesityksen.

Nurmijärven Sähkö Oy jatkaa kaukolämpöliiketoiminnan osalta nykyrakenteella. Tästäkin asiasta valtuusto päätti maanantaisessa kokouksessaan.