Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maa-alueen luovuttamisesta Keskolle valtuuston päätös

Nurmijärven kunnanvaltuusto päätti maanantaisessa kokouksessaan luovuttaa Kesko Oyj:lle yli 714 000 m2 suuruisen maa-alueen Ilvesvuori Pohjoisen yritysalueelta logistiikkakeskusta varten.

Tontti sijaitsee Siippoontien pohjoispuolella, Hämeenlinnanväylän ja Vanhan Hämeenlinnantien välissä.

Nurmijärven kunnanvaltuusto päätti jo huhtikuussa 2021 luovuttaa Kesko Oyj:lle yhteensä noin 571 000 m2 kokoiset tilat ja määräalat Ilvesvuoren pohjoiselta yritysalueelta logistiikkakeskusta varten.

Valtuuston päätöksessä varauduttiin tuolloin siihen, että luovutettava alue muuttuisi hankkeen suunnittelun ja asemakaavamuutoksen edetessä.

Kaavoitetulle alueelle osoitetaan rakennusoikeutta noin 314 265 k-m2. Luovutuksen hintana käytetään ulkopuolisen arvioijan esittämää hintaa 50 e/k-m2.

Rakennusoikeuden muuttuessa myös sen mukaan määräytyvä kauppahinta muuttuu ja luovutuksen hinnaksi tulee 15 713 256 euroa.

Valtuutettu Jukka Anttila (kesk.) totesi asian valtuustokäsittelyn yhteydessä myytävän alueen kasvaneen huomattavasti ja toivoi sen näkyvän myös rakennusoikeudessa ja kauppahinnassa.

Valuutettu Sirkka Rousu (sd.) puolestaan muistutti, että hinta on alhaisempi, koska kunta ei tässä tapauksessa laadi alueelle kunnallistekniikkaa, vaan Kesko vastaa siitä pääosin itse.

Lopullinen kiinteistön kauppa luovutuksesta tehdään, kun esisopimuksessa esitetyt kaupan edellytykset täyttyvät. Uusi esisopimus korvaa aiemman, 22.6.2021 Kesko Oyj:n ja kunnan välille allekirjoitetun esisopimuksen.

Uusi esisopimus tulee allekirjoittaa kahden kuukauden kuluessa siitä, kun kunnanvaltuuston asiaa koskeva päätös on saanut lainvoiman.